Najboljši med Slovenci. Foto: Enej Česnik/MMC RTVSLO
Najboljši med Slovenci. Foto: Enej Česnik/MMC RTVSLO

Gassner mlajši je po osmih hitrostnih preizkušnjah slavil zmago z več kot minuto prednosti pred svojim očetom Hermanom Gassnerjem, tretji je bil češki voznik Vojtech Stajf. Gassner mlajši je dobil kar sedem od osmih hitrostnih preizkušenj na 147 kilometrov dolgem letošnjem reliju, ki je štel za evropski pokal, pokal Mitropo in za slovensko državno prvenstvo.

Gassnerji bodo proslavili dvojno zmago
"Za mano je čudovit dan, z avtomobilom ni bilo nobenih težav. Res sem užival v dirkanju in vesel sem zmage," je dejal današnji zmagovalec, mlajši od obeh Gassnerjev. Tudi oče je bil po dirki zadovoljen in hkrati vesel za svojega sina: "To je čudovit dan za Gassnerje in vedno znova se rad vračam na Saturnus. Tudi sam z avtom nisem imel nobenih težav, je pa dejstvo, da je bil moj sin danes pač hitrejši. Brez dvoma bomo danes proslavili dvojno zmago."

Humar izvlekel, kar se je izvleči dalo
Humar je za zmagovalcem zaostal za minuto in 48 sekund. Rok Turk je bil šesti, Alan Pajk pa sedmi. "Mislim, da sem danes izvlekel največ, kar se je dalo. Zaradi šibkejšega dirkalnika sem letos vedel, da se ne bom potegoval za zmago in imel sem prav, saj je bil Hermann Gassner ml. preprosto prehiter," je danes Humar, najvišje uvrščeni Slovenec in zmagovalec zadnjih dveh let, ki pa vodi v slovenskem državnem prvenstvu.