Aleks Humar je znova dokazal odlično pripravljenost. Foto: Uroš Modlic
Aleks Humar je znova dokazal odlično pripravljenost. Foto: Uroš Modlic

Humar tako ostaja edini letošnji zmagovalec dirk za državno prvenstvo, saj je dobil tako uvodno preizkušnjo Lavanttal na avstrijskem Koroškem kot tradicionalni reli Saturnus pred tremi tedni. Humar si je že na sobotnih sedmih hitrostnih preizkušnjah nabral lepo prednost minute in 49 sekund, na nedeljskih dveh, ko so dirkači le še dvakrat prevozili relacijo med Ravnami pri Šoštanju in Zavodnjami, Humar pa je bil tudi zadnji dan razred zase. Slavil je na vseh devetih HP-jih, to pa je bila za njegovo ekipo že 15. zaporedna zmaga v DP-ju.

"Z odpeljano dirko sem zadovoljen, vse je šlo po načrtih. S sovoznikom Florjanom Rusom nisva imela niti ene resne težave, Škoda Fabia S2000 pa se je znova izkazala za odličen dirkalnik," je dejal Humar.

Tretji je bil na koncu Madžar Zoltan Bessenyey, ki je zaostal že več kot štiri minute, Rajko Žakelj, ki je bil do predzadnjega "brzinca" še tretji, pa je padel na osmo mesto. Pred njim so bili od Slovencev še Mitja Klemenčič na četrtem mestu (+4:43), Matej Grudnik na petem (+4:50) in Alan Pajk na sedmem mestu (+5:24).