Aleks Humar je bil na dozdajšnjih relijih za DP razred zase. Foto: MMC RTV SLO
Aleks Humar je bil na dozdajšnjih relijih za DP razred zase. Foto: MMC RTV SLO

Na šprinterskem reliju s samo sedmimi hitrostnimi preizkušnjami v skupni dolžini 90 kilometrov je imel Humar na koncu dobri dve minuti naskoka pred Darkom Peljhanom (mitsubishi lancer; +2:09), tretji pa je bil Sašo Horvat (mitsubishi lancer; +2:23).

Humar je s sovoznikom Florjanom Rusom zmagal na vseh hitrostnih preizkušnjah in tako nadaljeval niz s prejšnjih treh relijev. 43 zmag na prav toliko HP-jih kaže na njegovo popolno premoč. V Mariboru ni pretiraval, po drugi strani pa tudi ni vozil zadržano ali počasi.

Zadovoljen z doseženimi časi
"Poskušal sem voziti v kar najboljšem ritmu. Napadel sem še posebej takrat, ko je bila cesta še čista in ni bilo tako veliko peska. Zadovoljen sem z doseženimi časi, ki so na ravni lanskih Piera Longija. Od njega sem bil celo nekoliko hitrejši, kar je dober pokazatelj, da sva s Florjanom vozila zelo hitro in zavzeto. Ob koncu sem nekoliko pazil, da ne bi po nepotrebnem prebil gume. Vesel sem naslova državnega prvaka, ki je resnično prišel zelo ekspresno in zanesljivo," je po zmagi dejal Humar.

V diviziji II se je zmage veselil Boštjan Logar (peugeot 206). Naslednji reli, ki bo štel za DP, bo reli Alpi Orientali v Italiji na začetku septembra.