Matej Žagar je preostale stopničke osvojil v letih 2005 in 2006. Foto: Borut Cvetko/www.mediaspeed.net
Matej Žagar je preostale stopničke osvojil v letih 2005 in 2006. Foto: Borut Cvetko/www.mediaspeed.net
Matej Žagar
Matej Žagar bo imel naslednjo priložnost za zmago na začetku maja. Foto: Borut Cvetko/www.mediaspeed.net

Večkratni slovenski prvak se je letos po številnih letih spet vrnil v elitni razred svetovnega spidveja. Prvo dirko sezone za svetovno prvenstvo na Novi Zelandiji je končal na 14. mestu, v soboto pa je na VN Poljske zablestel z drugim mestom, s čimer je še četrtič v karieri stopil na zmagovalni oder.

Pred njim tista, ki dobro poznata progo
Zmagal je Rus Emil Salfutdinov, tretje mesto pa je osvojil domačin Tomasz Gollob. "Ko pogledam, kdo je bil ob meni na stopničkah, vidim voznika, ki sta se spidveja dejansko naučila na tej progi, zato sem lahko ponosen in gledam naprej, da mi bo na naslednjih dirkah uspel en korak več in veliki met, Zdravljica na eni od dirk za veliko nagrado," ima visoke cilje 30-letni Slovenec.

Verjame v nove dobre izide
"Očitno mi natrpan urnik ligaškega dirkanja in sedaj evropskega dela dirk za VN ustreza precej bolj kot 30-urni let na Novo Zelandijo, zato verjamem, da bom tudi na naslednjih dirkah nizal dobre rezultate," je optimističen pred nadaljevanjem sezone.

Na Švedsko povsem neobremenjen
Naslednja dirka za svetovno prvenstvo bo velika nagrada Švedske, ki bo 4. maja v Göteborgu. "Na stadion Ullevi potujem povsem neobremenjen s prehodnimi nastopi, saj tam še nisem dirkal in lahko povsem na novo napišem kako dobro zgodbo," je še povedal Žagar."

Vrstni red za SP (2/12):
1. Tomasz Gollob (POL) 31 točk, 2. Darcy Ward (AVS) 25, 3. Jaroslaw Hampel (POL), 4. Tai Woffinden (VB) oba 23, 5. Nicki Pedersen (DAN) 22, 6. Emil Sajfutdinov (RUS) 21, 7. Matej Žagar (SLO), 8. Greg Hancock (ZDA), 9. Chris Holder (AVS) vsi po 19, 10. Niels K. Iversen (DAN) 16, ...