Forma Mateja Žagarja se očitno po nekoliko slabšem začetku sezone strmo vzpenja. Foto: Borut Cvetko
Forma Mateja Žagarja se očitno po nekoliko slabšem začetku sezone strmo vzpenja. Foto: Borut Cvetko

Žagar se je tokrat tudi prvič v sezoni uvrstil v finale, v katerem je premagal svetovnega prvaka Britanca Taia Woffindna in Šveda Fredrika Lindgrena.

Žagar je na prvih dveh preizkušnjah na Novi Zelandiji in v Bydgoszczu osvojil po šest točk, tokrat pa jih je že v predtekmovanju zbral deset. S tem izkupičkom, dvakrat je zmagal, bil enkrat drugi in dvakrat tretji, se je zanesljivo uvrstil v polfinale, kjer si je privozil drugo mesto in s tem vstopnico za veliki finale.

V finalu pa je dobro začel in bil večji del na drugem mestu za Woffindnom, nato pa je izkoristil napako tekmeca in švignil mimo njega do prve zmage v karieri. Tekmo je končal s 15 točkami. Doslej najboljši dosežek za Žagarja v svetovnem prvenstvu so bila tri druga mesta.

Žagar: Še veliko prostora za izboljšave
"Zadovoljen sem s starti, a še vedno je veliko prostora za izboljšave, saj še vedno niso bili takšni, kot je potrebno. Tokrat je bila kombinacija moje tehnične spretnosti, kar naj ne zveni kot samohvala, saj sem to opisoval že po treningu, dobro pripravljenih motorjev in odličnega delovanja ekipe pravi recept za Zdravljico,"
je po velikem uspehu dejal Žagar.

Sezona elitnega tekmovanja v seriji Grand Prix se bo nadaljevala 31. maja v Pragi.