Tim Gajser je bil v kvalifikacijah  tretji. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je bil v kvalifikacijah tretji. Foto: hondaproracing.com

Uddevalli na Švedskem zasedel tretje mesto.

Gajserju proga na Švedskem očitno ugaja, kot je sam izpostavil pred odhodom na Švedsko. Na trdi podlagi je dosegel tretji čas, pred njim sta na cilj pripeljala Nizozemec Jeffrey Herlings in Francoz Romain Febvre. Vodilni v skupni razvrstitvi Antonio Cairoli je bil peti.

Na Švedskem tekmujeta tudi brata Irt. Jernej Irt je zasedel 20. mesto, Peter Irt pa 26.

Slovenski motokrosisti so na zadnji dirki v Švici doživeli pravi razcvet, saj so vsi osvojili točke v elitni kategoriji svetovnega prvenstva MXGP in se na Švedsko odpravili z veliko optimizma in pozitivne energije.

Vrnitev na Švedsko po enem letu
Na Švedskem se motokrosisti merijo na trdi podlagi. Uddevalla je prizorišče z bogato zgodovino in se na koledar svetovnega prvenstva vrača po letu premora.

Vodilna tekmovalca v svetovnem prvenstvu, Italijan Antonio Cairoli in Herlings, imata na progo večinoma lepe spomine. Cairoli je na tem prizorišču zmagal že šestkrat, Herlings pa je trikrat zmagal in bil trikrat drugi. Leta 2015 je Herlings prav v Uddevalli zaradi poškodbe predčasno končal sezono, potem ko je vodil v prvenstvu, zmagal pa je Gajser, ki je takrat začel svoj pohod proti naslovu svetovnega prvaka v kategoriji MX2.

Prva vožnja elitnega razreda MXGP se bo na Švedskem v nedeljo začela ob 14.10, druga pa ob 17.10.