Sebastien Ogier bo po slovesu Volkswagna dirkal za M Sport Ford. Foto: EPA
Sebastien Ogier bo po slovesu Volkswagna dirkal za M Sport Ford. Foto: EPA

Potem ko je Volkswagen še pred koncem letošnje sezone napovedal umik iz svetovnega prvenstva v reliju, se bo v prihodnji sezoni štirikratni zaporedni svetovni prvak pridružil ekipi, v kateri bo tudi dozdajšnji sotekmovalec Estonec Ott Tänak.

Ogier je tako dobil tudi lepo darilo za 33. rojstni dan, ki ga bo praznoval v soboto. S Volkswagnom je Francoz v štirih letih privozil do 38 posamičnih zmag v svetovnem prvenstvu, prevlado nemškega proizvajalca pa kronal z naslovi prvaka med letoma 2013 in 2016.
"Veliko novega bo v novi sezoni, a se že veselim. Vozili bomo novo generacijo dirkalnikov WRC, zame pa bo to nov začetek v novi ekipi," je dejal Ogier za spletno stran novih delodajalcev.
"Še nikoli nismo šli na reli Monte Carlo v tako močni zasedbi. Če rečem, da sem samo vznemirjen pred novo sezono, bi bilo podcenjevalno. Verjamemo, da imamo izreden avto, zdaj pa tudi dva odlična voznika. Nikoli nismo skrivali, da si želimo sodelovati s Sebastienom, prepričan pa sem, da je naš avto Fiesta WRC tisti, v katerem lahko tudi ubrani naslov prvaka," je poudaril vodja ekipe Malcolm Wilson.

45. sezona svetovnega prvenstva se bo začela 20. januarja v Monte Carlu.