Matej Žagar je novo sezono v svetovnem prvenstvu začel z 11. mestom. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je novo sezono v svetovnem prvenstvu začel z 11. mestom. Foto: Borut Cvetko

Na preizkušnji serije Grand Prix v Aucklandu je bil drugi Danec Nicki Pedersen, tretji pa Poljak Krzysztof Kasprzak. Žagar, ki je zbral šest točk, je v petih vožnjah v predtekmovanju enkrat zmagal, bil enkrat drugi in tretji, dvakrat pa je na četrtem mestu ostal brez točk. Skupno je šest osvojenih točk zadoščalo za 11. mesto, tako da je najboljši slovenski dirkač ostal brez uvrstitve v polfinale.

"Kljub le točki več, kot sem jo osvojil lani, nisem tako razočaran, ker se zavedam, da sem skupaj s svojo ekipo dobro delal in dobro dirkal. Občutek na motorju imam pravi, oba glavna agregata tudi delujeta, kot je treba, malo sem še preizkušal nov vžig in kot kaže je to prava stvar, zato ga bom menjal v obeh motorjih, saj je drugi zaradi tega očitno deloval bolje," je po dirki povedal Žagar in dodal: "Lani sem še tistih pet točk dobil bolj po sreči, letos pa je bila šestica pridelana in le smola mi je preprečila boljši rezultat."

Po uvodu na južni polobli se bo karavana najboljših spidvejistov na svetu preselila v Evropo, kjer se bo sezona nadaljevala v Bydgoszczu 26. aprila.