Jan Pancar. Foto: Televizija Slovenija
Jan Pancar. Foto: Televizija Slovenija

Renaux je bil na velikonočni ponedeljek najhitrejši v drugi vožnji, prvo pa je končal na drugem mestu le za vodilnim dirkačem v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Špancem Jorgejem Pradom, ki je drugo vožnjo sklenil na tretjem mestu in bil skupno drugi. Romain Febvre je bil tokrat tretji in drugi in je na koncu stopil na najnižjo stopničko. Zaradi poškodbe še vedno ne tekmuje aktualni svetovni prvak Tim Gajser. V skupnem seštevku v vodstvu ostaja Prado s 155 točkami. Drugi je Nizozemec Jeffrey Herlings (danes skupno četrti) s 134 točkami, tretji Renaux s 131, četrti pa Febvre s 129.

Od letos točke za svetovno prvenstvo dobi tudi deset najboljših v kvalifikacijah.

V razredu MX2 je bil slovenski predstavnik Jan Pancar deveti, kar je njegova najboljša uvrstitev letos. Prvo vožnjo je končal na desetem mestu, v drugi je bil deveti. V tem razredu je slavil Francoz Thibault Benistant, tudi zmagovalec druge vožnje. Drugi je bil Italijan Andrea Adamo in tretji Nizozemec Kay de Wolf.

"V prvi vožnji nisem peljal najbolje, saj mi start ni uspel. V drugi pa mi je šlo bolje in sem zadovoljen z dvema vožnjama v 'top deset', sem se kar veliko naučil, zato mi bo to dobro kazalo za naprej," je za AMZS Pancar na kratko ocenil preizkušnjo v Frauenfeldu.

Pancar je že v soboto v kvalifikacijah zasedel osmo mesto, kar je bilo dovolj za tri točke v svetovnem pokalu.

V Švici je potekala tudi prva dirka evropskega prvenstva razreda EMX 125. Nastopili so trije Slovenci, vendar se Žan Oven in Miha Vrh nista prebila skozi kvalifikacija. Na sobotni prvi vožnji je nastopil le Jaka Peklaj, a z 28. mestom ostal brez točk. Danes je v drugi vožnji osvojil 30. mesto, v skupni razvrstitvi pa 32.

Prihodnji konec tedna bo na sporedu četrta dirka sezona, VN Trentina v Pietramurati.