Thierry Neuville je zmagal tretjič v karieri. Do zdaj je bil najboljši leta 2014 v Nemčiji in lani v Italiji. Foto: Reuters
Thierry Neuville je zmagal tretjič v karieri. Do zdaj je bil najboljši leta 2014 v Nemčiji in lani v Italiji. Foto: Reuters
Neuville zmagovalec relija po Korziki

Aktualni svetovni prvak je za 28-letnim Belgijcem, ki je zmagal prvič v tej sezoni in tretjič v karieri, zaostal 56 sekund. Tretje mesto je zasedel drugi Hyundaijev voznik Španec Dani Sordo. V skupnem seštevku je na prvem mestu še vedno Ogier z 88 točkami, drugi je s 75 Toyotin Finec Jari-Matti Latvala, ki je bil tokrat četrti, tretji pa je Neuville s 54.

Reli Korzika, ki ga imenujejo tudi reli tisočerih ovinkov, velja za enega najzahtevnejših v koledarju sezone. Neuville je tokrat delal manj napak kot na nekaterih prejšnjih dirkah, kjer je iz rok izpustil visoke uvrstitve, morda tudi zmage, in zadržal močne živce tudi na nedeljskem "power-stagu", zadnji hitrostni preizkušnji.

Ogier je imel v rokah drugo mesto po končani sobotni etapi, a ga je po nedeljski prvi hitrostni preizkušnji izgubil. Zaradi tehničnih težav je zdrsnil na tretje in imel le malo možnosti, da spet pride nazaj pred Sorda. Zadnjo hitrostno preizkušnjo je odpeljal hitreje kot Španec in bil na koncu hitrejši manj kot sekundo in pol.

"Za menoj je res težak reli in vesel sem, da ga je konec. Dirkalnik ni imel prave moči, imel sem težave s turbinskim polnilnikom, diferencialom in še ročna zavora ni več delovala," je po dirki potarnal Ogier. Zelo zadovoljen pa je bil Neuville: "Noro, krasno se počutim. Velika zahvala gre ekipi, vedno so verjeli vame in me spodbujali tudi po dirkah v Monteju in na Švedskem. Na začetku nisem bil povsem prepričan, ali lahko dobim tale reli, a drugi dan mi je uspelo priti na vrh in res sem vesel, da sem se obdržal tam." Naslednja dirka bo konec meseca v Argentini.

Končni vrstni red (10/10 HP-jev):      
 1. T. NEUVILLE   BEL/hyundai 3:22:53,4
 2. S. OGIER      FRA/ford        +54,7
 3. D. SORDO      ŠPA/hyundai      56,0
 4. J.-M. LATVALA FIN/toyota     1:09,6
 5. C. BREEN      IRS/citroen    1:09,7
 6. H. PADDON     NZL/hyundai    2:16,3
 7. A. MIKKELSEN  NOR/škoda      8:10,7
 8. T. SUNINEN    FIN/ford       9:17,0

Vrstni red po 4 od 13 dirk:           
 1. S. OGIER        FRA/ford        88
 2. J.-M. LATVALA   FIN/toyota      75
 3. T. NEUVILLE     BEL/hyundai     54
 4. O. TÄNAK        EST/ford        50
 5. D. SORDO        ŠPA/hyundai     47
 6. C. BREEN        IRS/citroen     33
Neuville zmagovalec relija po Korziki