Matej Žagar je dosegel še eno vrhunsko uvrstitev. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je dosegel še eno vrhunsko uvrstitev. Foto: Borut Cvetko

Žagarjev nastop na Danskem je poleg odličnega izida zaznamoval tudi padec v zadnji vožnji predtekmovanja, ko sta se v prvem zavoju vanj zaletela domačina Pedersen in Kildemand. Žagar je trdo priletel v zaščitno ogrado in nato padel na stezo; po prvi pomoči je odšepal v bokse in se držal za roko, nato pa vendarle stisnil zobe in nadaljeval.

"Zame je bil to precej nesrečen večer. Imel sem grd padec in vodstvo ter z njim tako rekoč tudi končno zmago v velikem finalu že v žepu, a sem kljub temu zadovoljen in vesel, da nisem utrpel kakšnega zloma, saj sem le pošteno potolčen in popraskan."

Zmagi v drugi in četrti vožnji
Slovenski šampion je zmagal v svoji drugi in četrti vožnji, bil tretji v prvi in tretji ter ostal brez točk v peti, nato pa v polfinalu in finalu končal na drugem mestu. Žagar je v finalu vodil, a je bila vožnja prekinjena zaradi padca Kildemanda, v ponovitvi pa so po izključitvi Taia Woffindna ostali le trije. Žagar je po začetnem tretjem mestu sredi finala premagal Jepsena Jensena, Kildemand pa je bil predaleč in je slavil zmago.

Skupno na četrtem mestu
Žagar se je z 12 točkami na tretjem mestu skupnega seštevka izenačil z Američanom Gregom Hancockom. Vodi Britanec Tai Woffinden z 91, drugi je Danec Nicki Pedersen z 78 točkami.

Sezona se bo nadaljevala v Gorzowu na Poljskem čez tri tedne, 12. septembra pa se bo karavana preselila v Krško.