Matej Žagar je zasedel sedmo mesto. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je zasedel sedmo mesto. Foto: Borut Cvetko

Na preizkušnji serije Grand Prix v Daugavpilsu v Latviji je Američan v finalu premagal Avstralca Darcyja Warda in Britanca Taia Wolffindna. Žagar je v predtekmovanju v petih vožnjah dosegel eno zmago, bil dvakrat drugi, enkrat tretji, enkrat pa ostal brez točk na četrtem mestu, tako da se je kot sedmi uvrstil v polfinale. V tem je bil blizu tudi uvrstitve v finale, a je moral nazadnje v tesnem boju za drugo mesto priznati premoč Dancu Nickiju Pedersenu, ki pa so ga pozneje v velikem finalu diskvalificirali zaradi prehitrega starta.

Žagar je z devetimi točkami za SP obdržal sedmo mesto v skupnem seštevku tega tekmovanja in s tem za zdaj tudi neposredno uvrstitev v serijo SGP za sezono 2014, ki si jo bo zagotovila prva osmerica ob koncu sezone. Na vrhu pa se je zgodila sprememba, saj je Wolffinden zdaj prvi s 117 točkami, Rus Jemil Sajfutdinov, doslej vodilni, ki pa je danes ostal brez polfinala, pa drugi s 114. Žagar ima 84 točk.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo preizkušnja za Veliko nagrado Slovenije v Krškem 7. septembra, kjer bo poleg Žagarja s posebnim povabilom prirediteljev nastopil tudi Aleksander Čonda.