Martin Hvastija je pridno odgovarjal na vaša vprašanja. Še zdaleč jih ni bilo malo. Foto: MMC RTV SLO
Martin Hvastija je pridno odgovarjal na vaša vprašanja. Še zdaleč jih ni bilo malo. Foto: MMC RTV SLO
Hvastija za MMC primerjal L'Alpe-d'Huez in Vršič

Selektor slovenske kolesarske reprezentance v zadnjih dneh v paru s Tomažem Kovšco navdušuje tudi ob prenosih francoske pentlje na Televiziji Slovenija. Vsaj če bi sodili po nekaterih pohvalnih komentarjih MMC-jevih bralcev v spletnem klepetu.

Po prenosu ga vedno boli glava
A priljubljeni "Hvača" odgovarja, da gre za zahtevno delo. "Priznam, da to ni lahek posel in da se po koncu počutim pošteno izpraznjenega. Vedno me boli glava!"

Valjavec med najboljšimi v vzponih
Posebno poglavje je najboljši slovenski kolesar. Tadej Valjavec Hvastije ni presenetil z letošnjimi nastopu na najzahtevnejši preizkušnji sezone. Meni, da so bile za odlične predstave Besničana ključne priprave v St. Moritzu 14 dni pred začetkom."Že dolgo vem, da Tadej sodi med 10 najboljših kolesarjev na svetu v vzponih. Čeprav se ta deseterica zadnjih nekaj let precej menja, Tadej ostaja," s pohvalami na račun svojega glavnega aduta na olimpijskih igra ne skopari 38-letnik.

Letvico visoko postavil Hauptman
Kaj pa napoveduje v Pekingu? "Letvico pričakovanj je previsoko postavil prav Andrej Hauptman v Atenah, tako da zdaj seveda od fantov pričakujemo zelo veliko. Deseterica mislim, da je realen cilj!"

Koliko zaslužijo najbolši slovenski kolesarji v primerjavi s svetovnimi, kaj se dogaja z Janijem Brajkovičem? Preberite celoten, zares izčrpen, klepet!

Kolikokrat je Hvastija prevozil L'Alpe d'Huez?
V videonovici na desni strani pa prisluhnite Hvastiji, kolikokrat je sam prevozil vzpon na L'Alpe d'Huez in kaj meni o Vršiču.

C. R.

Hvastija za MMC primerjal L'Alpe-d'Huez in Vršič