Niko Mihelič bo po nedeljski dirki takoj prišel v redakcijo MMC-ja. Foto: RTV SLO
Niko Mihelič bo po nedeljski dirki takoj prišel v redakcijo MMC-ja. Foto: RTV SLO

Bo Hamilton ubranil prednost 7 točk? "Moral bi, a prvak bo, ko jih bo ubranil." O predlogu Maxa Mosleyja o enakem motorju za vse meni, da bi prinesel bolj zanimivo dirkanje (tako kot v ZDA), a tudi nazadovanje v razvoju tehnike. Za vsako prihajajočo dirko upa, da bo najboljša, od dolgoletnega spremljanja pa se najraje spominja boja Villeneuve-Arnoux v Dijonu (1979).

TUKAJ lahko preberete celoten klepet.
Desno pa si oglejte omenjeni dvoboj Villeneuve-Arnoux.


Formula strast za vse življenje
Mihelič se je odlično znašel v vlogi televizijskega komentatorja dirk formule ena in motociklizma, zdaj pa sodeluje z radiem Val 202, na eni izmed komercialnih televizij pa komentira dirke ameriške serije indy, čeprav poudarja, da nikoli ni in ne bo živel od novinarstva, ki je samo njegov hobi. Na dirke ne hodi več, a bo spremljal formulo ena, dokler bo videl in slišal.

Za "Schumija" ni mesta med velikimi
"Vedno sem želel komentirati sliko in se ne zapletati z zgodbami, ki jih gledalec ne vidi, slika pa jih povozi," je nekoč povedal prav v MMC-jevi klepetalnici. Nekatere je razburil s svojim izborom najboljših dirkačev formule ena vseh časov, saj med trojico ni bilo prostora za Michaela Schumacherja.

Kakšen je predlog Nika Miheliča za povečanje števila prehitevanj in še kaj drugega si preberite na www.rtvslo.si/klepet.

T. G.