Denis Črnilogar je strasten navijač Manchester Uniteda. Lani si je tako v Rimu ogledal dvoboj četrtfinala Lige prvakov med Romo in Manchester Unitedom. Foto: Denis Črnilogar
Denis Črnilogar je strasten navijač Manchester Uniteda. Lani si je tako v Rimu ogledal dvoboj četrtfinala Lige prvakov med Romo in Manchester Unitedom. Foto: Denis Črnilogar
Boštjan Kragelj
Se je Boštjan Kragelj pri napovedih zatekel k nasvetom sfinge? Foto: Boštjan Kragelj

Zakaj? Od tam dokazano prihajajo najboljši "Nostradamusi"! Potem ko sta se lani pri napovedovanju izidov v Ligi prvakov in slovenskem prvenstvu najbolje izkazala Luka Mlekuž iz Deskel in Andrej Vidmar iz Nove Gorice, sta imela letos v naši stavnici največ sreče in znanja Denis Črnilogar iz Ajdovščine in Boštjan Kragelj iz Kobarida.

Denis79 zmagal le za eno točko
28-letni Črnilogar je zmagal v konkurenci 1.859 "tekmovalcev", ki so sodelovali pri Nostradamusu za Ligo prvakov. Z vzdevkom "Denis79" je s 125 tekem zbral 187 točk, le eno več od najbližjega zasledovalca z vzdevkom "David ManUtd". Spomnimo, za vsako srečanje je bilo mogoče doseči tri, dve ali eno točko. Od osmine finala se je točkovni izkupiček podvojil. Zanimivo je, da je lani za zmago zadostovalo 166 točk, kar pa je letos pomenilo le delitev 24. mesta.

In kdo je Denis Črnilogar? Dela kot finančni svetovalec, v prostem času pa se rekreativno ukvarja s športom. S katerim, je odvisno predvsem od letnega časa. Nostradamusa je začel "igrati" lani, potem ko mu je aplikacijo predstavil mlajši brat. Kot sam pravi, je h končni zmagi največ pripomogla sreča, saj je vsako napovedovanje izredno nehvaležno - še posebej v športu. Vodstvo je prevzel okoli osmine ali četrtfinala, ne ve več natančno.

Za Manchester United tudi navija
"Bilo pa je napeto vse do konca finala, saj so mi moji konkurenti (David ManUtd, Romario, Boris) ves čas dihali za ovratnik … No, na koncu se je za eno točko le izšlo. Da je bila zmaga še lepša, so poskrbeli igralci Alexa Fergusona, za katere tudi navijam," nam je sporočil Denis, ki se s športnimi stavami, podobnimi Nostradamusu, ni nikoli ukvarjal in se najbrž tudi v prihodnje ne bo.

Od nogometnih lig mu je najbolj všeč angleška liga (zaradi navijačev, obiskanosti, tradicije …) ter kluba Manchester United in Liverpool. Pri srcu mu je tudi Ajax iz Amsterdama, ki pa mu zadnja leta ne gre vse po načrtih. Poleg slovenske reprezentance navija še za Anglijo in Nizozemsko. Njegovi najljubši igralci so Cristiano Ronaldo, Arjen Robben in v slovenski ligi Nejc Pečnik. Največ možnosti za naslov na evropskem prvenstvu pripisuje Portugalski in Nizozemski, v slovenski ligi pa, kot se za Ajdovca spodobi, navija za Primorje. Všeč so mu tudi načrti Joca Pečečnika, Mariboru kot najbolj nogometnemu mestu pa privošči nekdanje uspehe.

"Kober" bo plačal nekaj hladnih pirčkov
34-letni Kragelj je "prvak" slovenske nogometne lige. "Koust" je na 180 tekmah zbral prav tolikšno število točk, devet več od najbližjega zasledovalca "kampija". Sodelovalo je 1.427 "Nostradamusov". Lani je za zmago zadostovalo 165 točk, kar je bilo letos dovolj za četrto mesto. Kragelj je policist, v Nostradamusa pa se je prijavil, ker ga je prijatelj "kober" izzval s stavo.

"Stavila sva za nekaj hladnih pirčkov. Tudi on je na koncu pristal okoli 60. mesta. Ekipni uspeh torej. V Nostradamusu sodelujem že od začetka, pod različnimi imeni, zadnji dve leti pa samo pod imenom "koust". Pravzaprav niti ne vem, kdaj sem prevzel vodstvo, vem pa, da sem po koncu jesenskega dela prvenstva bil tik pod vrhom. Takrat se mi je zazdelo, da bi lahko dosegel dobro uvrstitev, motiviralo pa me je dejstvo, da z nekom tekmujem," nam je povedal Boštjan, ki na napoved pravzaprav ni posebej ponosen.

Zanimajo ga tudi podvigi ekstremnih športnikov
Skozi vso ligo je igral svoj sistem in od njega ni odstopal. Tako je napovedal tudi po 10 krogov rezultatov vnaprej. Medtem pa ni preverjal, kako je uvrščen, zato tudi nevednost glede prevzema vodstva na lestvici. Športne stave igra vedno redkeje, ker nikoli ne napove pravilno.

Kar se tiče spremljanja športa, spremlja bolj ali manj vse, kar je v določenem trenutku aktualno, slovenske reprezentance in slovenske športnike. Poleg najbolj znanih športnikov ga zanimajo tudi ljudje, kot so Tomaž Humar, Davo Krničar, Martin Strel, Dušan Mravlje, Jure Robič, Dirka okoli Slovenije ...

V PrviLigi Telekom Slovenije ne navija za nikogar, še najbolj pa je zadovoljen, če gre dobro od nog Hitu Gorici in Kopru. Od domačih klubov navija za Union Olimpijo in Oplast iz Kobarida (futsal), od tujih pa za Barcelono in za tiste, kjer igrajo Slovenci (LA Kings, LA Lakers ...). Na Euru bo stiskal pesti za Portugalsko.

M. R.