Borut Semler je v klepetu med drugim razkril, da je njegov moto: Nikoli ne obupaj! Foto: MMC RTV SLO
Borut Semler je v klepetu med drugim razkril, da je njegov moto: Nikoli ne obupaj! Foto: MMC RTV SLO
Borut Semler o igranju za Bayern

Za najhujšega tekmeca v spomladanskem delu šteje Interblock. 23-letni nogometaš iz Apač, ki je šel skozi Bayernovo nogometno šolo, je v MMC-jevi spletni klepetalnici še razkril, da mu je poškodba kolena preprečila preboj v prvo ekipo Bayerna. Morda se v München nekoč še vrne, saj je optimist, katerega moto se glasi: Nikoli ne obupaj! Za svoj največji adut šteje hitrost.

V Domžale ni prišel zaradi reprezentance, ampak zaradi dela in uspehov, ki jih klub dosega v zadnjih letih. Vendar hkrati dodaja, da se zaveda, da je priložnost za vpoklic v izbrano vrsto večja, če igraš v Domžalah kot pa v Varteksu.

Od tujih nogometašev najbolj ceni Brazilca Ronalda, medtem ko na domači sceni najbolj spoštuje Zlatka Zahoviča, ki je ogromno naredil za slovenski nogomet.

Video: Scholl veliko pomagal mladim
V videopogovoru (desno) Semler med drugim govori o nastopanju za Bayern, kjer je v mladinski konkurenci igral skupaj s sedanjimi nosilci igre pri Bayernu Philippom Lahmom, Bastianom Schweinsteigerjem, Christianom Lellom, Andreasom Ottlom ter Piotrom Trochowskim in Paolom Guerrerom, ki nosita dres Hamburga. Od starejših zvezdnikov je največji vtis nanj napravil Mehmet Scholl, saj je veliko pomagal mladim igralcem. Pred prihodom v Domžale je bil na preizkušnji v angleškem Blackpoolu, vendar ni bil prepričan, če bo dobil dovolj priložnosti za igro, zato je izbral slovenske prvake.

A. V.

Borut Semler o igranju za Bayern