Ne spreglejte
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 7 glasov Ocenite to novico!
V petek je na poslovilni tekmi Iztok Čop zmagal v dvojnem dvojcu z Luko Špikom, s katerim je dosegel največje uspehe v karieri. Foto: BoBo
VIDEO
Čop na Bledu končal kariero

Dodaj v

Čop še zadnjič priveslal v Zako kot tekmovalec

V soboto veslal v dvojnem četvercu
22. september 2012 ob 17:38
Bled - MMC RTV SLO

Po petkovi poslovilni tekmi na Ljubljanici se je Iztok Čop od aktivnega tekmovanja poslovil še na domačem Blejskem jezeru. V Zaki ga je pozdravilo približno 1.000 gledalcev.

"Šele zdaj začenjam dojemati, da je enega poglavja konec in da bo treba začeti drugo. Ko sem prišel v cilj, me je 'usekalo', da sem zadnjič prišel v cilj pred publiko. V preteklih dneh sem vedno razmišljal, kaj me še čaka jutri, danes pa sem se zavedal, da je to moj zadnji nastop. Je pa lažje, saj vem, da se bom v vsakem prostem trenutku vračal v Zako," je po zadnjem nastopu povedal najuspešnejši športnik v samostojni Sloveniji.

Nosilec štirih olimpijskih medalj, tudi zlate iz Sydneyja leta 2000, je zadnjič veslal v dvojnem četvercu, ki so ga sestavljali še Estonec Juri Jannson, Čeh Vaclav Chalupa in nekdanji Čopov soveslač Davor Mizerit. Ob koncu je Čop županu Bleda, ki se mu je zahvalil za vse, kar je naredil za ta kraj, dejal, da so bile ravno lepote gorenjskega bisera in veslaško znanje tukajšnjega kluba krivi, da je v čolnu zdržal tri desetletja. Na Bledu je sicer potekalo državno veslaško prvenstvo.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo