David Moyes je moral klop zapustiti tri kroge pred koncem sezone. Foto: Reuters
David Moyes je moral klop zapustiti tri kroge pred koncem sezone. Foto: Reuters

Novico o odhodu Moyesa štiri kroge pred koncem angleškega prvenstva je potrdil klub na uradnem računu na Twitterju.

"Klub se zahvaljuje Moyesu za trdo delo in poštenost, s katero je nastopal v vlogi trenerja," so še zapisali pri Manchester Unitedu.

Moyes je Manchester United prevzel po koncu lanske sezone, potem ko se je upokojil legendarni Alex Ferguson. Odhaja že po desetih mesecih.

Za Škota se je vodenje najtrofejnejšega angleškega kluba spremenilo v nočno moro. Branilec naslova za vodilnim Liverpoolom zaostaja kar za 23 točk in je že zapravil uvrstitev v Ligo prvakov za naslednjo sezono. Unitedu grozi, da bo po letu 1982 ostal celo brez nastopa v Evropi.

Moyes je imel z Unitedom šestletno pogodbo. Zaslužek na posamezno sezono je pet milijonov funtov. Kakšna bo odškodnina, ki jo bo prejel, ni znano.

Kdo so najverjetnejši kandidati za njegovega naslednika? Najpogosteje se omenja ime zdajšnjega selektorja Nizozemske Louisa van Gaala, ki se ga je celotno sezono povezovalo s Tottenhamom, a je služba pri Manchester Unitedu precej bolj mamljiva. Kandidati naj bi bili še Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Diego Simeone (Atletico Madrid) in Roberto Martinez (Everton). V anketi Guardiana je daleč največ glasov, 50 odstotkov, dobil Klopp, ki pa je možnost odhoda v Manchester že zanikal. Na drugem mestu je Van Gaal s 13 odstotki.