Cristiano Ronaldo je zmagal v konkurenci Garetha Bala in Antoina Griezmanna. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je zmagal v konkurenci Garetha Bala in Antoina Griezmanna. Foto: Reuters
Ada Hegerberg
Po Nemkah Nadine Angerer, Nadine Kessler in Celii Šašić je nagrado prejela Norvežanka Ada Hegerberg. Foto: Reuters

31-letni Cristiano Ronaldo je nagrado, ki jo podeljujejo novinarji iz držav članic Uefe, prejel drugič v karieri. Najboljši je bil že pred dvema letoma. Tovrstno lovoriko so podelili šestič. Po dve imata Ronaldo in Argentinec Lionel Messi, ki je lani zmagal z rekordnim številom glasov, prejela pa sta jo še Španec Andres Iniesta in Francoz Franck Ribery. Za Ronaldom je izjemno uspešna sezona, potem ko je z Realom osvojil Ligo prvakov, je Portugalska z njim na čelu prvič zmagala na evropskem prvenstvu. V španskem prvenstvu so Madridčani zasedli drugo mesto za Barcelono.

"Ne bi bilo pošteno, če ne bi omenil Antoina in Garetha, saj sta oba imela za sabo neverjetno sezono. Prav tako pa tudi jaz. Moje največje sanje so bile postati nogometaš, biti uspešen v tem. Sanje so se mi uresničile," je povedal Ronaldo, ki je lani v Ligi prvakov dosegel 16 golov.

Bale je podobno kot Ronaldo odigral zelo pomembno vlogo pri uspehu Reala, prav tako pa je odlično igral na evropskem prvenstvu, kjer je Wales presenetil s prebojem v polfinale, v katerem je klonil ravno proti Ronaldovi Portugalski. Griezmann je z Atleticom, ki je v Španiji zasedel tretje mesto, izgubil dva finala. V Ligi prvakov je bil po enajstmetrovkah boljši mestni tekmec, Griezmann pa je nesrečno v rednem delu tekme z enajstmetrovke zatresel okvir vrat. S Francijo je na domačem EP-ju prišel do finala, predtem blestel in bil prvi strelec turnirja, a nato v finalu zapravil veliko priložnosti in bil eden izmed osmoljencev dvoboja na Stade de Franceu.

Hegerbergova najboljša med nogometašicami
V ženski konkurenci je nagrado za najboljšo igralko prejela Ada Hegerberg. Norveška napadalka je blestela v Ligi prvakov, v kateri je za končno zmago Lyona na devetih tekmah zabila devet golov. V ožjem izboru sta bili še Francozinja Amandine Henry, ki je lani igrala za Lyon, zdaj pa je članica ameriške ekipe Portland Thorns, in Nemka Dzsenifer Marozsan, nekdanja članica Hamburga, ki zdaj igra za Lyon.