Ekipa Celja Pivovarne Laško, ki je v sezoni 2014/15 osvojila vse tri domače lovorike: superpokal, pokal in prvenstvo. Po sezoni jo zapuščajo Ivan Slišković, David Miklavčič, Matevž Skok in Rok Žuran. Foto: www.alesfevzer.com
Ekipa Celja Pivovarne Laško, ki je v sezoni 2014/15 osvojila vse tri domače lovorike: superpokal, pokal in prvenstvo. Po sezoni jo zapuščajo Ivan Slišković, David Miklavčič, Matevž Skok in Rok Žuran. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zarabec
Miha Zarabec je tudi v finalu pokazal razkošen talent. Foto: www.alesfevzer.com
Celje PL
Po podelitvi medalj je sredino dvorane Zlatorog zavzelo pivo, s katerim so si dali duška igralci in navijači. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatorog
Nove (stare) prvake je pozdravilo več kot 3.000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani zanesljivo dobili finalno serijo
Celjani brez poraza do 19. naslova

Zares uspešna sezona, zato je bilo tudi veselje po koncu veliko in pristno. Igralcem so se na parketu dvorane Zlatorog pridružili tudi navijači, na tribunah se jih je zbralo več kot 3.000, in si postregli s pivom, ki ga je "častil" glavni pokrovitelj. Prošnjam za fotografiranje, podpisom in stiskom rok kar ni bilo videti konca in tudi to je pokazatelj, da se celjski rokomet po kriznih letih z drugim zaporednim naslovom vrača na prave tirnice.

Gorenje pred sezono prvi favorit
Morda najzaslužnejši mož za odlično sezono je trener Branko Tamše. "Finale je bil precej težji, kot kaže izid 3:0. Na drugi strani je namreč stala izjemno dobra ekipa Gorenja, ki je igrala na zaključnem turnirju v Berlinu. Za mene so bili pred sezono prvi favoriti. Dve leti so skupaj. Za razliko od nas so nadgradili ekipo, medtem ko smo mi marsikaj zamenjali. Odšli so Mate Lekai, Nemanja Zelenović, Sebastjan Skube, Gašper Marguč, Borut Mačkovšek, Uroš Bundalo, Gregor
Potočnik, skratka en kup kakovostnih igralcev. Pripeljali smo nove obraze, ki pa so se pokazali kot prava izbira. Delali smo vseskozi trdo in res hvala fantom za tole nepozabno leto," je zahtevne okoliščine, v katerih je ekipo popeljal do drugega zaporednega naslova, opisal Tamše.

Tamšetu tekmovalni sistem ni všeč
Čeprav se je za Celjane izteklo sanjsko, pa Tamše ni navdušen nad sistemom, v katerem se vse odloči v tednu dni: "Osem mesecev in pol smo oddelali brez praske, potem pa lahko v tednu dni vse zapraviš. Lahko pridejo poškodbe, lahko se zgodi marsikaj. Zato ni najbolj objektivno. Verjetno pa je zanimivo za gledalce."

Počitek, nato pa trdo in racionalno delo naprej
Tamše se zaveda, da se na lovorikah ne da počivati. Zato o prihodnji sezoni, v kateri bo spet imel nekaj sprememb v ekipi, pravi: "Zdaj se bomo najprej malo spočili, potem pa sestavili mozaik za naprej. Želim si, da bi zadržal vsaj 95 odstotkov ekipe, a očitno delamo tako dobro, da tisti, ki štrlijo ven, pobegnejo. Vsako leto je ista pesem. A to je naše delo. Prihajajo Arthur Patrianova, Povilas Babarskas, Ivan Gajić, Žiga Mlakar se vrača, verjetno bomo priključili kakšnega mladega, to je nekako to, kar želimo. Seveda smo omejeni s sredstvi. Zato tako racionalno delamo, in to bomo počeli še naprej."

Zarabec in sanjski 28. maj
Eden tistih, ki bo tudi v novi sezoni nosilec igre, je Miha Zarabec, ki mu bo 28. maj zagotovo ostal v posebnem spominu, saj se je veselil prvega naslova in dočakal prvi vpoklic v reprezentanco: "Lahko rečem, da je za nami popolna sezona. Od prve do zadnje tekme smo bili dominantni, zato smo si ta naslov zaslužili. Izid je pravičen. Kdor je gledal tekme, je videl, da je bilo Celje boljše od Velenja na vseh treh tekmah. Kapo dol ekipi, da smo celo sezono vzdržali s takim tempom. Na koncu se je izplačalo. Vse se je vrnilo. Reprezentanca? Zdaj je vse na meni, da pokažem, da si zaslužim vpoklic. Po tihem sem ga pričakoval, a se ne bi obremenjeval, tudi če ga ne bi bilo, saj vemo, da je gneča velika."

Žvižej: Dokazali, da smo najboljši
Kapetan Celja Luka Žvižej je bil utrujen, a zadovoljen, da je sezona pod streho. "Veseli smo, da smo naredili tisto, kar smo si zadali. 50. zapored smo zmagali, ostali smo neporaženi, in to je velik uspeh. Borili smo se in dokazali, da smo najboljši. Zdaj sledi slavje, počitek po naporni sezoni, nato pa gremo novim zmagam naproti. Ni spanja na lovorikah," je dejal Žvižej, o novem selektorju pa dodal: "Imamo nov strokovni štab, a igralci in cilji ostajajo isti. Vsaka sprememba je lahko pozitivna. Vsi tisti, ki bomo v reprezentanci, bomo igrali s srcem za slovensko zastavo. Naredili bomo vse, da izpolnimo cilje, ki smo si jih zadali, to je, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo in olimpijske igre."
Skube: Zmanjkalo je kvalitete
V taboru poraženega Gorenja ni bilo pretiranega razočaranja. "Prva tekma ni bila realen pokazatelj moči. Zadnji dve tekmi pa smo dokazali, da smo konkurenčni. Za kaj več je zmanjkalo kvalitetnega igralskega kadra. Zadnji mesec je bil zelo naporen. Prej devet mesecev praktično - z redkimi izjemami - brez težkih tekem, potem pa v tako kratkem času veliko tekem. A to ne sme biti izgovor. Športno moramo priznati, da so bili boljši. Zdaj imamo čas, da se spočijemo, analiziramo sezono in verjamem, da se bomo v novi vrnili močnejši," je razmišljal Staš Skube, medtem ko je trener os Gregor Cvijić povedal: "Pristop je bil tudi danes pravi. Čeprav smo zaostajali, smo se borili vseh 60 minut. Sicer pa nam je v finalu zmanjkala prva tekma, ki smo jo odigrali preslabo. Enostavno ni bilo borbenega duha. Kakor koli, zdaj moramo analizirati dobre in slabe stvari, nato pa iti od ponedeljka naprej v novo sezono, v kateri bomo napadli lovorike."

Aleš Vozel, @vozela1

Celjani zanesljivo dobili finalno serijo
Celjani brez poraza do 19. naslova