Matej Žagar v Sloveniji nima konkurence. Foto: Reuters
Matej Žagar v Sloveniji nima konkurence. Foto: Reuters
Žagar kljub padcu do novega naslova

V končnem seštevku državnega prvenstva sta za njim končala Maks Gregorič in Matic Voldrih, v konkurenci voznikov do 21 let pa je prepričljivo slavil Žiga Kovačič, 16-letni član AMD Krško.

31-letnemu Žagarju, ki je dan pred dirko s svojim švedskim profesionalnim klubom Piraterno iz Motale postal še zmagovalec dirke svetovne spidvejske lige, bi padec v uvodni preizkušnji skorajda prekrižal načrte. Po dobrem štartu je vanj od zadaj trčil mladi Kovačič in sledil je hud padec obeh voznikov. Kovačič se je pobral takoj, Žagar pa je pošteno potolčen še kar nekaj časa obsedel ob ogradi. Ko se je že porajal dvom, ali bo sploh lahko nadaljeval dirko, se je le pobral, preoblekel kombinezon in v naslednjih treh vožnjah privozil osem točk, kar je zadostovalo, da se je lahko odpovedal nadaljevanju dirke. Za potrditev naslova je namreč potreboval šest točk.

Zmagal je Hrvat Jurica Pavlic, drugo mesto je zasedel Gregorič, tretje Aleksander Čonda, četrto pa Kovačič.

"Zadovoljen in vesel sem tudi svojega 13. naslova. Zavedam se, da mladi vozniki potrebujejo čim več dirk, kljub temu pa je težko, ko jo skupiš na račun slabe pripravljenosti tekmecev, a upam, da bom lahko tudi na to čim prej pozabil in se po dvotedenskem premoru začel že intenzivno pripravljati na novo sezono, ki bo prinesla tudi dirko za VN Slovenije prav tukaj v Krškem, kjer pa potrebujem še nekaj več treningov, da se bom lahko tukaj res znova počutil kot doma," je povedal Žagar, letos petouvrščeni v seriji Speedway Grand Prix.

Končni vrstni red v DP-ju: Žagar 57, Gregorič 47, Voldrih 45, Čonda 43, Štojs 40, Kovačič 30, Ivačič 21, Pečnik 18 ...

Žagar kljub padcu do novega naslova