Se bo navijačem Bayerna še kolcalo po Pepu Guardioli? Foto: Reuters
Se bo navijačem Bayerna še kolcalo po Pepu Guardioli? Foto: Reuters
Dmitri Poloz in Rafinha
Žreb Lige prvakov lahko Bayernu prinese dodaten glavobol. Foto: Reuters

ja 2015, je v Münchnu zazvonil alarm. Nekateri že živčno čakajo žreb Lige prvakov 12. decembra.

Bavarci bodo drugi v skupini in lahko že v osmini finala naletijo na Barcelono, Juventus ali Real Madrid, ki bo moral v zadnjem krogu za osvojitev skupine premagati Borussio. V Münchnu bodo držali pesti za Dortmundčane, s katerimi se Bayern v osmini finala zaradi državnega ključa ne more pomeriti.

Če sobotni prvenstveni poraz proti Borussii še ni povzročil ognja, pa je popolnoma drugače po novi izgubljeni tekmi proti skromnemu Rostovu, s čimer je Bayern prvo mesto v skupini še pred medsebojnim obračunom v Műnchnu prepustil Atleticu. "Kot trener moram prevzeti vso odgovornost in moštvo spet usmeriti v prave tirnice," je povedal trener Carlo Ancelotti po tretjem porazu Bayerna v tej sezoni. Pep Guardiola, ki so ga navijači Bayerna tako kritizirali, je v prejšnji sezoni tretji poraz doživel, ko je že osvojil Bundesligo.

Bayern je v Bundesligi na 11 tekmah sedemkrat zmagal, trikrat remiziral in enkrat izgubil, v Ligi prvakov je na petih tekmah klonil dvakrat. Ancelotti je doslej zapravil 15 točk, tri več kot Guardiola v celotni prvi sezoni Bundeslige.

Bayern, ki je na prvi tekmi Ruse nadigral s 5:0, je bil v Rostovu nerazpoznaven. Ancelotti je začetno postavo, ki je v soboto izgubila v Dortmundu, osvežil s šestimi novimi igralci. A tudi nova rotacija ni obrodila sadov. Resda je v vratih namesto Manuela Neuerja stal Sven Ulreich, toda trije prejeti zadetki razkrivajo, da v obrambi marsikaj ne deluje. Šef Bayerna Karl Heinz Rummenigge je kritično ost usmeril predvsem proti Jeromu Boatengu. "Mora se umiriti, že od poletja ni pravi. Moramo ga spet spustiti na tla," pravi Rummenigge.

Kapetan Philipp Lahm poziva k spremembam: "Kot Bayern moramo zmagovati tudi na takih tekmah, ne glede na temperaturo ali na stanje zelenice. Glavna težava je, da smo preveč brezskrbni. Včasih delujemo tako, kot da nam nihče ne more zabiti gola. Ob napakah, ki jih trenutno delamo, bomo imeli težave na vsaki tekmi. Hitro moramo nekaj spremeniti."

Kakšen bo odgovor Bayerna, bomo videli že na sobotnem derbiju Bundeslige, ko na Allianz Areno prihaja Bayer iz Leverkusna s Kevinom Kamplom.