Urugvajski napadalec Barcelone Luis Suarez napoveduje spektakularno tekmo. Foto: Reuters
Urugvajski napadalec Barcelone Luis Suarez napoveduje spektakularno tekmo. Foto: Reuters
Luis Enrique
46-letni Luis Enrique je Barcelono v sezoni 2014/15 popeljal do naslova v španskem prvenstvu in v Ligi prvakov. Tudi v letošnji sezoni je še v igri za obe lovoriki. Foto: Reuters
Thomas Tuchel
Trener Borussie Dortmund Thomas Tuchel je bil na novinarski konferenci dobro razpoložen. Borussia je napredovala v 75 odstotkih vseh obračunov, potem ko je prvo tekmo izgubila z 0:1. Foto: EPA
Benfica
Razigrani igralci Benfice med treningom na stadionu Westfalen. Foto: EPA

Barcelona se v formi očitno dviga. Na prvem srečanju po porazu v Parizu je Leganes padel le z 2:1, nato pa so Katalonci v zadnjih dveh krogih španskega prvenstva nadigrali Sporting Gijon in Celto Vigo s 6:1 oziroma 5:0.

"Najteže nam je bilo v prvih dneh. Poraz nas je zelo prizadel, a nato smo se pobrali in začeli zabijati gole," pravi napadalec Barcelone Luis Suarez.

Suarez: Moramo biti potrpežljivi
V Ligi prvakov do zdaj še nobeni ekipi ni uspelo nadoknaditi zaostanka štirih golov. "V nogometu ni nič nemogoče. Če je kdo sposoben nadoknaditi štiri gole, je to Barcelona. Moramo biti potrpežljivi, ne smemo obupati. Tekma traja 94, 95 minut. Želimo se zapisati v zgodovino," pravi Urugvajec.

Smo samozavestni in živi
"Najboljša stvar v nogometu je, da se tudi po visokem porazu lahko hitro pobereš. Počutimo se samozavestno. Smo živi. Mislim, da smo s pomočjo navijačev lahko kos izzivu. Če nam uspe, bo to največja tekma v moji karieri. Moramo se prepričati, da nam lahko uspe. Borili se bomo do konca,"
je odločen Suarez, ki je v četrtfinalu Lige prvakov leta 2015 PSG-ju zabil dva gola ob zmagi v Parizu s 3:1.

Enrique: Moja vera v napredovanje je neomajna
Ne samo Suarez, tudi trener Kataloncev Luis Enrique, ki po letošnji sezoni odhaja, je prepričan, da njegovo moštvo lahko napreduje v četrtfinale. "Moja vera v napredovanje je neomajna. Tvegali bomo vse. Želimo ustvariti ozračje, v katerem nam bodo navijači pomagali bolj, kot je to običajno. Dvoboj je videti izgubljen, a borili se bomo do zadnje minute. Ni bilo normalno, da so nas na prvi tekmi premagali tako zlahka. Želimo pokazati, da smo boljše moštvo," napoveduje Enrique.

Matuidi: Pripravljeni moramo biti na težke trenutke
Vezist PSG-ja Blaise Matuidi se zaveda, da Barca še ni premagana. "Verjamemo v sebe, a se zavedamo, da je Barcelona sposobna velikih stvari. Uvodne minute bodo zelo pomembne, saj bo nasprotnik želel hitro doseči gol. Moramo biti pripravljeni na težke trenutke," pravi Matuidi. PSG je v zadnjem krogu francoskega prvenstva "le" z 1:0 strl Nancy.

Tuchel: Vemo, da lahko zabijemo veliko golov
V drugi sredni tekmi Borussia Dortmund lovi zadetek zaostanka proti Benfici (0:1). "Počutimo se pripravljene, da izločimo Benfico. V ekipi vlada pravi duh. Moštvo se zaveda, da je sposobno zabiti veliko golov," napoveduje trener Porurcev Thomas Tuchel, ki še ne bo mogel računati na poškodovanega Marca Reusa. "Ne morem vam povedati, kako ga bomo nadomestili. A nedvomno je odsotnost Reusa za nas izguba." Kljub poškodbi Reusa pa Tuchel lahko mirno pričakuje tekmo. Njegovi varovanci so namreč v zadnjem krogu nemškega prvenstva razbili Bayer s 6:2. Blestela sta Ousmane Dembele in Pierre-Emerick Aubameyang, ki je dosegel dva gola.

Rui Vitoria: Ozračje bo kot pri nas doma
"Vedno želimo zmagati, a se zavedamo, da bo tokrat na velikih preizkušnjah tudi naša obramba. Ozračje bo bombastično, kar imamo radi. Podobno je namreč tudi pri nas doma. Moštvi se poznata. Gotovo bo prednost 1:0 vplivala na našo taktiko,"
pa pravi trener Benfice Rui Vitoria.

NOGOMET

LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, povratne tekme

Sreda ob 20.45:
BARCELONA - PARIS SG 0:4

Verjetni postavi

Barcelona:
ter Stegen, Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

PSG: Trapp, Kurzawa, Silva, Marquinhos, Meunier, Verratti, Rabiot, Matuidi, Moura, Cavani, Di Maria.

Sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)


BORUSSIA DORTMUND - BENFICA 0:1

Verjetni postavi

Borussia Dortmund: Bürki, Papastathopoulos, Bartra, Piszczek, Durm, Guerreiro, Weigl, Dembele, Schmelzer, Schürrle, Aubameyang.

Benfica: Moraes, Eliseu, Nilsson, Luisao, Nelsinho, Pizzi, Samaris, Salvio, Živković, Mitroglou, Jonas.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)


Torek ob 20.45:
NAPOLI - REAL MADRID 1:3
ARSENAL - BAYERN 1:5

Torek, 14. marca, ob 20.45:
JUVENTUS - PORTO 2:0
LEICESTER - SEVILLA 1:2

Sreda, 15. marca, ob 20.45:
MONACO - MANCHESTER CITY 3:5
ATLETICO MADRID - BAYER LEVERKUSEN 4:2

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem. Žreb četrtfinala bo 17. marca v Nyonu.