Luis Suarez, nekoč v dresu Liverpoola strah in trepet nasprotnih vratarjev, se na Otoku očitno odlično počuti. Foto: EPA
Luis Suarez, nekoč v dresu Liverpoola strah in trepet nasprotnih vratarjev, se na Otoku očitno odlično počuti. Foto: EPA
Barcelona
Barcelona je že v prve pol ure verjetno rešila vprašanje uvrstitve v četrtfinale. Foto: EPA
Sergio Kun Agüero
Sergio Kun Agüero je ublažil poraz Manchester Cityja. Foto: EPA
Marco Reus in Ciro Immobile
Marco Reus (levo) in Ciro Immobile se veselita izenačenja v Torinu. Foto: EPA
Carlos Tevez
Carlos Tevez je bil na pravem mestu po odbiti žogi Romana Weidenfellerja. Foto: EPA
Paul Pogba in Alvaro Morata
Alvaro Morata je v trenutkih, ko je bila Borussia boljša, dosegel drugi gol za Juventus. Foto: EPA

Za Barcelono, ki je že pred letom dni na Etihadu v isti fazi tekmovanja zmagala z 2:0, se ne bi moglo začeti bolje, saj je Suarez že v 16. minuti zadel v polno. Lionel Messi je z desne strani poslal na videz nenevaren predložek v kazenski prostor, kjer ga Vincentu Kompanyju ni uspelo izbiti oziroma je žogo odbil le za kakšen meter - do Suareza, ta pa jo je "s prve" z leve strani poslal v malo mrežico Joeja Harta.

Suarez udaril še drugič
Zadetek je dal krila gostom, ki so si priigrali še nekaj polpriložnosti, vendar se je Manchester City ubranil. Domači kljub obetavnim akcijam niso resneje ogrozili Marc-Andreja ter Stegena. Uspešnejša je bila Barcelona, ki je v 30. minuti dosegla še drugi gol. Messi je po preigravanju na levi strani podal do Jordija Albe, ki je poslal predložek v sredino kazenskega prostora, tam pa je Suarez s konico nogometnega čevlja žogo s pomočjo vratnice spravil za hrbet Harta. Urugvajec je bil spet prehiter za obrambo Cityja.

Prečka Danija Alvesa
Malo pozneje bi Barcelona lahko še povečala vodstvo, a je izjemno priložnost zapravil Neymar. V 44. minuti je Dani Alves v protinapadu iz težkega položaja zadel prečko. Na drugi strani je Sergio Agüero v zadnjih trenutkih polčasa sprožil sploh prvi strel v okvir vrat, a je bil ter Stegen na mestu.

Sijajna podaja Silve, izjemen gol Agüera
City je drugi polčas začel napadalno. Dve priložnosti je imel Edin Džeko, eno pa Agüero. Džekov strel je ubranil ter Stegen, medtem ko je Agüera blokiral Javier Mascherano. Manchester je tudi v nadaljevanju pritiskal in sad požel v 69. minuti, ko je David Silva s peto izjemno podal do Agüera, ta pa je s približno enajstih metrov poslal žogo pod prečko.

Clichy moral predčasno z igrišča
A veselje domačih je bilo kratkotrajno, saj je bil v 73. minuti po drugem rumenem kartonu izključen Gael Clichy. Malo pozneje je Harta namučil Messi, čigar strel je moral Anglež s konicami prstov odbiti čez vrata.

Messi zapravil dva "zicerja"
Že v sodnikovem podaljšku je Pablo Zabaleta podrl Messija, tako da je Felix Brych pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Messi sam, a mu je Hart polvisok strel v levo stran ubranil. Žoga se je spet odbila do Argentinca, ki pa je s ponovljenega poskusa z glavo streljal mimo vrat.

Borussia brez Kampla
V drugi tekmi večera je Juventus z 2:1 premagal Borussio Dortmund, za katero slovenski reprezentant Kevin Kampl ni igral, saj je zbolel. Kampl je sicer zanikal poročanje "rumenega" Bilda, da je med poletom v Torino omedlel. Njegovo izjavo si preberite v spodnjem okvirju.

Kampl: Ni bilo tako hudo, kot se piše
Kevin Kampl se je na družbenem omrežju Instagram odzval na zapise rumenega "Bilda", ki je poročal, da je Kampl med poletom v Torino omedel.


"To ni res. Zaradi trebušne gripe mi je postalo le slabo, a zdaj se počutim že precej bolje. Upam, da bom že do sobotnega derbija s Schalkejem nared. Prepričan pa sem, da bodo fantje v Torinu tudi brez mene naredili dober izid,"
je zapisal Kampl.

Reus hitro odgovoril Tevezu
V 13. minuti so gostitelji izpeljali protinapad. Alvaro Morata je ušel po levi strani, otresel se je Sokratisa in streljal proti vratom, Roman Weindefeller je žogo odbil, pritekel je Carlos Tevez in le še podstavil levico. Pet minut zatem je Fabiu Chielliniju nesrečno spodrsnilo ob sprejemanju žoge, Marco Reus je imel prosto pot proti vratom in z desno nogo je z roba kazenskega prostora matiral Gianluigija Buffona.

Pirlo poškodovan, Morata v polno
Borussia je v 32. minuti ostala brez Lukasa Piszczeka, ki si je poškodoval gleženj ob drsečem štartu Paula Pogbaja. Osem minut pred odmorom se je poškodoval Andrea Pirlo, vstopil je Roberto Pereyra. To ni zmedlo stare dame, dve minuti pred odmorom je Tevez na levi strani lepo zaposlil Pogbaja, ki je podal pred vrata, kjer je Morata z desnico brez težav zatresel mrežo. Zadetek v pravem trenutku, saj je imela Borussia pred odmorom pobudo.

Pereyra najbližje zadetku v drugem delu
Na začetku drugega dela sta Morata in Leonardo Bonucci merila mimo vrat. V 56. minuti je Buffon odbil strel Cira Immobileja. Gostitelji so vse bolj pritiskali, Tevez je v 71. minuti za las streljal mimo vrat, šest minut zatem je njegov poskus odbil Weidenfeller. Največjo priložnost v drugem polčasu je imel Pereyra, ki je po podaji Morate štiri minute pred koncem z diagonalnim strelom malce zgrešil. Obeta se izjemno napeta tekma na stadionu Westfalen čez tri tedne.

Osmina finala, prve tekme:
MANCHESTER CITY - BARCELONA 1:2 (0:2)
Agüero 69.; Suarez 16., 30.
: Clichy 69./Manchester City

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy , Fernando , Milner, Nasri (62./Fernandinho), Silva (78./Sagna), Agüero, Džeko (68./Bony).

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves (75./Adriano ), Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić (71./Mathieu), Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar (80./Pedro).

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)



JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND 2:1 (2:1)
Tevez 13., Morata 42.; Reus 18.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pogba, Pirlo (37./Pereyra ), Vidal (86./Padoin), Tevez (89./Coman), Morata.

Borussia (D): Weidenfeller, Piszczek (32./Ginter), Hummels, Sokratis (46./Kirch), Schmelzer, Gündogan, Sahin, Aubameyang, Mhitarjan, Reus, Immobile (76./Blaszczykowski).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)


Povratni tekmi bosta 18. marca.



Sreda ob 20.45:
BAYER LEVERKUSEN - ATLETICO MADRID

ARSENAL - MONACO

Povratni tekmi bosta 17. marca.


Odigrano prejšnji teden:
PARIS SG - CHELSEA 1:1 (0:1)
Cavani 54.; Ivanović 36.

ŠAHTAR DONECK - BAYERN 0:0
RK: Xabi Alonso 65./Bayern

Povratni tekmi bosta 11. marca.

SCHALKE - REAL MADRID 0:2 (0:1)
Ronaldo 26., Marcelo 79.

BASEL - PORTO 1:1 (1:0)
Gonzalez 11.; Danilo 78./11-m

Povratni tekmi bosta 10. marca.