Pep Guardiola ne odstopa od svoje taktike. Foto: EPA
Pep Guardiola ne odstopa od svoje taktike. Foto: EPA
Nogometaši Arsenala so oktobra nanizali odlične izide, v Premier ligi so na vrhu izenačeni z Manchester Cityjem. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho se zaveda, da so njegovi izbranci v veliki krizi. V Ligi prvakov položaj v skupini G še ni kritičen, saj na Stamford Bridge prihajata še kijevski Dinamo in Porto. Foto: EPA
Roger Schmidt
Trener Bayerja Roger Schmidt bo v začetno enajsterico zelo verjetno uvrstil tudi Kevina Kampla. Foto: EPA


Kar 73 odstotkov igralnega časa so imeli žogo v svoji posesti, vendar niso bili učinkoviti, v zadnje četrt ure pa sta zadela Olivier Giroud in Mesut Özil. Nemški prvaki se želijo oddolžiti. S tremi točkami bi naredili velik korak do prvega mesta v skupini F, kar je vsekakor cilj. Težko je verjeti, da bi si Bayern privoščil spodrsljaj proti Olympiacosu in zagrebškemu Dinamu.
"Nikoli se nisem ukvarjal s preračunavanjem. V sredo lahko osvojimo tri točke in res ne vem, zakaj bi se borili le za eno. Še nikoli nisem svojim izbrancem rekel, da naj skušajo igrati neodločeno," je razložil Pep Guardiola.

Guardiola ne bo odstopil od svojega sistema
V petek je Bayern oddal prvi točki v Bundesligi v Frankfurtu (0:0), Eintracht se je disciplinirano branil vseh 90 minut, igral je po sistemu 6-3-1. "Vedno je težko igrati proti tako obrambno naravnanemu tekmecu, ampak želim, da igramo naš sistem igre. Žoga mora krožiti hitro. Ko ima tekmec žogo, ga je treba takoj pokriti in znova pridobiti žogo. Če igramo po načrtu, nimajo tekmeci nobene priložnosti za doseganje zadetka," od svojega sloga igre niti malo ne odstopa Guardiola.

"Arsenal je ena najboljših ekip v Evropi. V Londonu smo izgubili, a to bo popolnoma nova tekma, ki jo želimo dobiti pred svojimi navijači. Igralci Arsenala imajo radi žogo v svojih nogah, odlično kombinirajo, z dolgimi žogami skušajo zaposliti Girouda," je poudaril španski strateg.

Javi Martinez: Znamo igrati proti "bunkerju"
Če bi Bayern ostal brez točk, bi se položaj v skupini F zelo zapletel. "Res je, da bi v primeru poraza zašli v težave, a s tem se nočemo obremenjevati," je povedal Javi Martinez, ki je poudaril, da se počuti že skoraj 100-odstotno pripravljenega po dolgi odsotnosti zaradi številnih poškodb. "95 odstotkov tekem proti ekipam, ki igrajo "bunker", dobimo. Znamo igrati proti takim ekipam, v Londonu smo imeli dovolj priložnosti," je še dodal Španec.

Topničarji dvakrat zapored neporaženi iz Münchna
Arsenal je na Allianz Areni ostal neporažen na zadnjih dveh gostovanjih v osmini finala (0:2, 1:1), a to ni bilo dovolj za napredovanje. "Znova želimo pozitiven izid, zato bomo igrali podobno kot na prvi tekmi. Na zadnjih tekmah nam gre po načrtih, želimo nadaljevati uspešen trend tudi v Münchnu, V sredo je lepa priložnost, da dokažemo, kako smo dozoreli kot ekipa," je pojasnil Arsene Wenger.

Mourinho: Tudi točka ne bi bila polom
Chelsea, ki je v veliki krizi v Premier ligi, bo gostil kijevski Dinamo. "Ko smo s Portom osvojili Ligo prvakov maja 2004, sem na novinarski konferenci po finalu dejal, da bodo enkrat prišli tudi slabi izidi. Kar nekaj časa je minilo, zdaj pa smo res v slabem obdobju. Dovolj sem močan, da zdržim tudi te pritiske. Prepričan sem, da bomo osvojili prvo mesto v skupini G. V sredo nikakor ne smemo izgubiti, tudi točka ne bi bila polom," je poudaril Mourinho.

Terry: Večina igralcev ni v pravi formi
"Veliko stvari se je nabralo v letošnji sezoni, težko bi izpostavil le eno. Dejstvo je, da ne igramo dovolj dobro. Večina igralcev ni v pravi formi. Zavedamo se položaja in vemo, kaj je treba storiti, da se bodo stvari obrnile v pravo smer. Garderoba drži skupaj, prav nobenih težav ni in vsi popolnoma podpiramo trenerja. Mourinho vedno prevzema odgovornost za slabe izide na svoja ramena, čeprav se zavedamo, da mi nosimo odgovornost za slabe izide," je pojasnil kapetan John Terry, ki nikakor ne najde prave forme.

Roma nujno potrebuje tri točke
Zelo zanimiv bo tudi obračun Rome in Bayerja iz Leverkusna v skupini E. Na BayAreni so gostitelji povedli z 2:0, nato so Rimljani zabili štiri gole, v zadnjih minutah pa so farmacevti prišli do izenačenja na 4:4. Roma ima po treh tekmah le dve točki in nujno potrebuje prvo zmago v sredo.

"Prva tekma je pokazala, da je Bayer izjemen v napadu, v obrambi pa ima šibke točke. V sredo nimamo izbire, moramo zmagati," je poudaril trener Rome Rudi Garcia.

Sreda ob 20.45, skupina E:
ROMA - BAYER LEVERKUSEN

Verjetni postavi:
Roma: Szczesny, Florenzi, Manolas, Leandro Castan, Digne, Pjanić, De Rossi, Nainggolan, Salah, Džeko, Gervinho.

Bayer Leverkusen: Leno, Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell, Kampl, Kramer, Bellarabi, Brandt, Kiessling, Hernandez.

Sodnik: Sergej Karašev (Rusija)



BARCELONA - BATE BORISOV

Lestvica:                             
BARCELONA            3  2 1 0  5:2  7 
BAYER LEVERKUSEN     3  1 1 1  9:7  4 
BATE BORISOV         3  1 0 2  4:8  3 
ROMA                 3  0 2 1  7:11 2 



Skupina F:
BAYERN - ARSENAL

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Lahm, Javi Martínez, Boateng, Alaba, Xabi Alonso, Robben, Thiago, Douglas Costa, Müller, Lewandowski.

Arsenal: Čech, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Santi Cazorla, Campbell, Özil, Sanchez, Giroud.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)



OLYMPIACOS - DINAMO ZAGREB

Lestvica:                              
BAYERN               3  2 0 1  8:2  6  
OLYMPIACOS           3  2 0 1  4:5  6  
ARSENAL              3  1 0 2  5:5  3  
DINAMO ZAGREB        3  1 0 2  2:7  3  



Skupina G:
MACCABI TEL AVIV - PORTO

CHELSEA - DINAMO KIJEV

Verjetni postavi:
Chelsea: Begović, Ivanović, Terry, Cahill, Azpilicueta, Ramires, Matić, Fabregas, Hazard, Willian, Diego Costa.

Dinamo Kijev: Šovkovskij, Vida, Dragović, Hačeridi, Antunes, Ribalka, Sidorčuk, Bujalskij, Gonzalez, Jarmolenko, Kravec.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)



Lestvica:                            
PORTO                3  2 1 0  6:3  7
DINAMO KIJEV         3  1 2 0  4:2  5
CHELSEA              3  1 1 1  5:2  4
MACCABI TEL AVIV     3  0 0 3  0:8  0




Skupina H:
LYON - ZENIT

GENT - VALENCIA

Lestvica:                            
ZENIT                3  3 0 0  8:4  9
VALENCIA             3  2 0 1  5:4  6
GENT                 3  0 1 2  3:5  1
LYON                 3  0 1 2  2:5  1