Rafael Benitez je v nejevoljo spravil svoje navijače s prepogostimi rotacijami. V Napolijevih 15 tekmah v Serie A je na zelenico poslal kar 14 različnih postav, tudi v soboto proti Udineseju pa so glavne napake delali rezervisti. Foto: EPA
Rafael Benitez je v nejevoljo spravil svoje navijače s prepogostimi rotacijami. V Napolijevih 15 tekmah v Serie A je na zelenico poslal kar 14 različnih postav, tudi v soboto proti Udineseju pa so glavne napake delali rezervisti. Foto: EPA
Mesut Özil
Prvo medsebojno tekmo na začetku oktobra sta odločila Mesut Özil in Olivier Giroud z zgodnjima zadetkoma. Foto: EPA
Kevin-Prince Boateng
Kevin-Prince Boateng bo skušal tehtnico nagniti na stran Schalkeja. Foto: EPA

Napoli mora v jutrišnjem derbiju skupine F pred svojimi navijači premagati vodilno moštvo angleškega prvenstva, ob tem pa bi bili o drugi zaporedni uvrstitvi med 16 najboljših odvisni tudi od izida dortmundske Borussie pri odpisanem Marseillu. Arsenalu bi zadostovala že točka, ob zmagi Napolija in Borussie pa bi odločala razlika v golih na medsebojnih tekmah teh treh ekip.

Benitez je tako nesrečen kot kdor koli drug
Napoli je odlično začel sezono s štirimi zmagami zapored v Serie A, a ima trenutno za vodilnim Juventusom osem točk zaostanka. V soboto so zapravili vodstvo z dvema goloma zaostanka proti Udineseju in remizirali s 3:3, kar je prineslo prve žvižge z domačih tribun v Benitezovi dobi. "Moramo izboljšati igro v obrambi. Delamo individualne napake, ki si jih ne smemo privoščiti. Vsi so od nas pričakovali takšno igro, kot smo jo kazali na začetku sezone, in več točk. Tako sem nesrečen kot kdor koli drug. Proti Arsenalu potrebujemo dva ali tri gole in boljšo igro v obrambi," napoveduje španski strateg.

Arsenal po zmago z vsemi močmi
"Položaj je kočljiv, ampak delo moramo končati. Proti Napoliju bom moral zaigrati z vsemi močmi. Ne morem tvegati. Napaka bi bila, če bi razmišljal le o tem, da si ne smemo privoščiti visokega poraza. Moramo zaigrati tako, kot je treba, in dobiti tekmo, vse drugo bi bilo tveganje," pa odgovarja Arsenalov strateg Arsene Wenger.

Schalke brez Jonesa, Basel brez Diaza
Schalke in Basel bosta na medsebojni tekmi odločila o drugem potniku iz skupine E poleg Chelseaja. Za Nemce šteje le zmaga. "Tega se vsi zavedamo in to bomo od prve minute skušali sporočiti tudi nasprotniku," napoveduje Kevin Prince Boateng, ki pa v vezni liniji ne bo mogel računati na pomoč kaznovanega Jermaina Jonesa. Basel je edini od kvalifikantov s še vedno realnimi možnostmi za preboj v osmino finala. Švicarji kaznovanih igralcev nimajo, zaradi poškodbe bo manjkal vezist Marcelo Diaz.

Milan brez Birse po točko
Podobno se bosta v medsebojnem obračunu v skupini H na San Siru udarila Milan in Celtic, ki ju loči točka razlike. O odsotnosti Valterja Birse smo že pisali, rdeče-črnim pa zadostuje že remi. V skupini G ima Zenit točko prednosti pred Portom, ki gostuje pri že uvrščenem zmagovalcu skupine Atleticu, Zenit pa pri dunajski Austriji.

Liga prvakov, 6., zadnji krog
Skupina E, sreda ob 20.45:
CHELSEA - STEAUA
SCHALKE - BASEL

Lestvica:                          
CHELSEA *          5  3 0 2 11:3  9
BASEL              5  2 2 1  5:4  8
SCHALKE            5  2 1 2  4:6  7
STEAUA             5  0 3 2  2:9  3


Skupina F, sreda ob 20.45:

NAPOLI - ARSENAL
MARSEILLE - BORUSSIA (D)

Lestvica:                          
ARSENAL            5  4 0 1  8:3 12
BORUSSIA (D)       5  3 0 2  9:5  9
NAPOLI             5  3 0 2  8:9  9
MARSEILLE          5  0 0 5  4:12 0


Skupina G, sreda ob 20.45:

ATLETICO MADRID - PORTO
AUSTRIA DUNAJ - ZENIT

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID *  5  4 1 0 13:3 13
ZENIT              5  1 3 1  4:5  6
PORTO              5  1 2 2  4:5  5
AUSTRIA DUNAJ      5  0 2 3  1:9  2


Skupina H, sreda ob 20.45:

BARCELONA - CELTIC
MILAN - AJAX

Lestvica:                          
BARCELONA *        5  3 1 1 10:4 10
MILAN              5  2 2 1  8:5  8
AJAX               5  2 1 2  5:8  7
CELTIC             5  1 0 4  2:8  3
        * - v osmini finala