Chelsea je napredoval predlani, PSG lani. Komu se bo uspelo prebiti naprej v tretjem medsebojnem obračunu? Foto: Reuters
Chelsea je napredoval predlani, PSG lani. Komu se bo uspelo prebiti naprej v tretjem medsebojnem obračunu? Foto: Reuters

napredovanje.

Parižani so napadali, bili boljši večino tekme, toda Chelsea je imel v vratih razpoloženega Thibauta Courtoisa. Promet ni bil le enosmeren, svoje trenutke je imel tudi Chelsea, vendar ob seštevku priložnosti, strelov na gol in prikazane igre, so varovanci Guusa Hiddinka lahko srečni s porazom 1:2.
Ime prvega polčasa je bil Obi Mikel. Najprej je ob koncu prvega dela zakrivil prekršek, po katerem je Zlatan Ibrahimović s pomočjo Nigerijca - žoga ga je zadela v živem zidu - povedel PSG v vodstvo. Mikel se je odkupil v zadnjih sekundah prvega dela, ko je zabil žogo v gol po kotu in podaji Diega Coste. Kako redki so goli Mikela, pove podatek, da je na 238 tekmah v Premier ligi dosegel le en zadetek, na 58 tekmah v Ligi prvakov pa dva.
Srečanje je v 78. minuti odločil Edinson Cavani, ki je v igro vstopil le štiri minute prej. "Zelo sem srečen zaradi njega. Vedno ponavljam, da je fant izjemen talent. Zadnje čase mu ne gre, ampak upam, da mu je ta zadetek dvignil samozavest," je dejal trener PSG-ja Laurent Blanc.

"Bodimo pošteni. Res je, da je imel tudi Chelsea priložnosti in da je Trapp zaustavil nekaj strelov, toda le en gol razlike ne odraža naše zelo dobre predstave. Odigrali smo eno najboljših tekem v sezoni, poleg tiste v Madridu. Izvlekli bomo pozitivne zaključke, o tem sem prepričan. Dokazali smo, da smo na pravi poti, to nas bo naredilo še močnejše," je povedal Blanc, ki pričakuje, da bo podobna tudi povratna tekma: "Chelsea se zagotovo izboljšuje. Imajo dva, tri igralce z izjemnim potencialom, da pospešijo igro. To se redko vidi. Mislim, da na povratni tekmi ne bodo spremenili pristopa, mi ga prav tako ne bomo. Tekma bo odprta z veliko priložnostmi, upam, da tudi goli."

Blanc svojim igralcem najbolj zameri prejeti gol ob koncu prvega dela, s katerim so Londončani izenačili. "Na polčasu sem bil zelo jezen, ker smo dobili gol nekaj sekund pred odmorom. Lahko bi zlahka držali žogo, a smo jo izgubili in jo nato še dvakrat poslali v kot. Igralcem sem med polčasom zabičal naj nadaljujejo igro iz prvega dela. Vsilili smo jim svojo igro, kar nam na zadnjih tekmah ni uspevalo."

Guus Hiddink na drugi strani ni skrival zadovoljstva: "Seveda, poraz je vedno negativen, toda dosegli smo gol v gosteh, kar je pomembno. Treba je vedeti, da smo igrali proti vrhunskemu moštvu. V protinapadih bi bili lahko učinkovitejši, toda v Parizu je vedno težko igrati. Še vedno so možnosti 50:50."

Povratna tekma v Londonu bo 9. marca.