Zlatan Ibrahimović se je izgubil v povprečju svojega moštva. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović se je izgubil v povprečju svojega moštva. Foto: Reuters
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne je Cityju prinesel pomembne tri točke. Foto: Reuters

, da Francoze čaka pri tem še ogromno dela.

Derbi tretjega kroga najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja ni prinesel ničesar spektakularnega. Priložnosti so bile redke in občutek je bil, da je obema ekipama najpomembneje zapustiti razmočeno zelenico brez poraza.

Real brez Karima Benzemaja, Garetha Bala, Jamesa Rodrigueza, Matea Kovačića, Danija Carvajala in Pepeja je v prvem polčasu zlahka pariral Parižanom. Španci so bili nevarnejši in bližje vodstvu. Drugi del je bil bolj izenačen, a tudi v njem Francozi niso pokazali, da imajo možnost za korak več glede na prejšnje sezone. Zlatan Ibrahimović je bil nerazpoložen, Ediinson Cavani neviden, Angel di Maria pa daleč od igre, s katero je navduševal pred dvema letoma v Realu.

"Nisem zadovoljen z našo predstavo, enostavno nismo prišli do izida, ki smo si ga želeli. Še posebej sem bil razočaran s prvim polčasom. Dobro smo kombinirali na svoji polovici, potem pa smo v sredini zapravili preveč žog. Premalo je bilo agresivnosti in želje. To smo skušali popraviti v drugem polčasu, kar nam je deloma uspelo. Remi je pravičen. Nismo prevladovali, a tudi nasprotnik ni. Morda so nekateri pričakovali veliko zmago, da pošljemo sporočilo Evropi, toda proti takemu nasprotniku to ni enostavno. Vsi naši igralci morajo biti na vrhuncu, če hočemo biti enakovredni najboljšim klubom. Naš cilj je osvojiti Ligo prvakov, toda ne pozabite, da je naš projekt star šele štiri leta," je povedal trener Parižanov Laurent Blanc.

Real je bil bližje zadetku, a je Jeseju in dvakrat Cristianu Ronaldu zmanjkalo tudi nekaj sreče. "Menim, da smo igrali zelo dobro in da smo bili boljše moštvo. Zaslužili bi si zmago. Naredili smo vse, da bi do nje prišli, manjkal je le gol. Igralci, kot je, recimo, Karim Benzema, je težko nadomestiti, toda zadovoljen sem bil s tistimi na igrišču, še posebej s Jesejem in Tonijem Kroosom. Tudi naši branilci so bili izvrstni," je povedal trener Reala Rafa Benitez. Obe ekipi sta v treh krogih zbrali po sedem točk in o prvem mestu bo najbrž odločal medsebojni obračun čez dva tedna v Madridu.

Manchestra pred nedeljskim mestnim derbijem nista navdušila. City se je proti Sevilli izvlekel v sodnikovem podaljšku, ko je za 2:1 zadel najdražja okrepitev poletnega prestopnega roka, Kevin de Bruyne. Španci so bili popolnoma enakovreden tekmec bogatim Angležem in tudi njihova zmaga ne bi bila nezaslužena. Manchester United se iz Moskve vrača z neodločenim izidom 1:1. Bolj kot rezultat pa navijače skrbita neprepričljiva igra in slaba forma prvega zvezdnika Wayna Rooneyja.