Izjemni predstavi Borussie je manjkala pika na i - tretji zadetek. Foto: EPA
Izjemni predstavi Borussie je manjkala pika na i - tretji zadetek. Foto: EPA
Damir Skomina in Roman Weidenfeller
Roman Weidenfeller, ki je ubranil strel Angela di Marie z bele točke v 17. minuti, je čestital sodniku Damirju Skomini. Nad sojenjem Koprčana ni bil navdušen Jürgen Klopp. Predvsem ga je motil taktični prekršek Xabija Alonsa v 52. minuti, ko je ta že imel rumeni karton, drugega pa ni prejel. Foto: Reuters
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je pozval navijače k še glasnejšemu navijanju po koncu tekme. Foto: EPA
Henrik Mhitarjan
Henrik Mhitarjan se pred vrati ni znašel. Foto: EPA

Henrik Mhitarjan je bil najbolj potrt nogometaš po koncu srečanja na stadionu Westfalen. Armenec je zapravil tri velike priložnosti, največjo v 65. minuti, ko je po sijajni podaji igralca tekme Marca Reusa že preigral Ikerja Casillasa, nato pa z levico zadel vratnico. Če bi zatresel prazno mrežo, bi to pomenilo 3:0. Močno načeti Španci bi se težko pobrali, brez Cristiana Ronalda so delovali kot razbita vojska.
V prvem polčasu so igralci Borussie izjemno pokrivali tekmece že pred njihovim kazenskim prostorom, niso dovolili branilcem Reala niti milimetra pri organizaciji igre. Gostje so zelo hitro izgubljali žoge, nikakor niso mogli vzpostaviti svoje igre. V drugem delu so jim malce pošle moči, a vseeno je imel Mhitarjan na nogi podaljšek.
Hummels: Tega večera ne bomo hitro pozabili
"Tega večera ne bomo hitro pozabili. Lahko bi spisali eno izmed največjih vrnitev v zgodovini nogometa. Zares škoda, da nam ni uspela senzacija. Vseeno je bil to izjemen večer, ki pa se je žalostno končal. Dokazali smo, da imamo zares močno ekipo," je povedal nemški reprezentant Mats Hummels.
Finančni direktor Hans-Joachim Watzke, ki je klub popeljal z roba stečaja nazaj proti evropskemu vrhu, kjer je bil leta 1997, je bil ponosen na igralce. "Nisem si mislil, da bomo tako blizu. Če bi zabili še tretji gol, se Real ne bi več pobral. Imeli smo dve ali tri velike priložnosti za 3:0. Zdaj smo zelo žalostni. Ko bo prvo razočaranje minilo, pa bomo lahko zelo ponosni na to predstavo. Iz take tekme lahko potegnemo veliko za prihodnje velike tekme. To je bil popoln nogomet in fantastično doživetje za vse na stadionu," je bil zadovoljen Watzke, ki je napovedal okrepitve v poletnem prestopnem roku.
Klopp: Usodno je bilo, da v Madridu nismo zadeli
Jürgen Klopp je v svojem slogu zelo energično vodil tekmo. Po koncu je šel do navijačev, ki so znova pripravili sijajno vzdušje. Vsi so namenili rumeno-črnim stoječe ovacije.
"Videoposnetek te tekme si lahko ogledajo vse ekipe, ki izgubijo prvo tekmo z 0:3. Vedno je še mogoče narediti preobrat. To je bila zares neverjetna tekma. Moji varovanci so si zares želeli napredovati. Pokopala nas je prva tekma v Madridu, ko nismo dosegli zadetka, čeprav smo imeli veliko priložnosti," je pojasnil "Kloppo", ki ni iskal izgovorov v številnih poškodbah nosilcev igre.
Casillas preprečil polom
Iker Casillas je imel veliko dela, z nekaj obrambami je preprečil popoln polom kraljevega kluba. "Vsake toliko časa je treba imeti tudi tako izkušnjo, ki nas spomni, da v Ligi prvakov ni nikoli lahko. Preveč smo trepetali na koncu. Na srečo smo slabo igrali na tej tekmi, to se ne sme ponoviti na polfinalnih tekmah. V drugem polčasu smo dokazali, da smo psihično močni, saj je bilo zelo težko zaostajati z 0:2 že po 37 minutah. Veliko stvari ti gre po glavi v tistih trenutkih," je dejal izkušeni vratar, ki redno brani v Ligi prvakov, v španskem prvenstvu pa ima prednost Diego Lopez.
Ancelotti ni želel tvegati z Ronaldom
"Na tekmo smo se zelo podrobno pripravili, niti slučajno nismo podcenjevali Borussie po visoki zmagi na prvi tekmi. Igrali smo prepočasi, delali smo veliko napak, nekateri igralci so bili popolnoma brez samozavesti. Ko smo zapravili strel z enajstih metrov, se je v ekipo naselil strah. Prav nič nam ni šlo po načrtu. Na koncu sem bil srečen, da smo se le prebili v polfinale. Ronaldo je bil pripravljen za igro, vendar nisem želel tvegati, da ne bi še obnovil poškodbe," je dodal trener Carlo Ancelotti.