Pod vodstvom Anteja Čačića Mariborčani še niso doživeli poraza. Foto: BoBo
Pod vodstvom Anteja Čačića Mariborčani še niso doživeli poraza. Foto: BoBo
Navijači bodo v torek 12. igralec Mariborčanov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Neposrednega potnika vsaj v Evropsko ligo bo tako določila povratna tekma čez pet dni v Ljudskem vrtu. Zmagovalec se bo poskušal prebiti v Ligo prvakov, poraženec pa se bo imel še eno možnost uvrstiti v drugokategorni evropski pokal, Evropsko ligo.

Trener Ante Čačić, ki se je zaradi smrti v družini moštvu na gostovanju pridružil šele na predvečer tekme, z Mariborom še ni izgubil. Na sedmih tekmah je ob petih zmagah le dvakrat remiziral, na obeh evropskih gostovanjih. Pod Čačićem so vijoličasti na mednarodnih tekmah dobili le en gol, skupno tri. Včeraj je sredi prvega polčasa edinkrat kapituliral vratar Jasmin Handanović. Prej in tudi po koncu tekme je Handanović reševal enajstkratne slovenske prvake.

Četudi so tekmo slabo začeli, je bil Zagrebčan Čačić med odmorom miren, sploh pa motivacijski. Igri v napadu je dal več prostora, tudi enajsterici, ki začenja evropske tekme. Ibraimi je zdaj svobodnejši, Cvijanović je zelo dobro pripravljen, Bohar, ki je zamenjal poškodovanega Mezgo, je zares živahen, kapetan Tavares ima za prvim napadalcem Fajićem ustreznejše mesto. Prav Tavares je sredi drugega polčasa požrtvovalno poskrbel za izenačenje po podaji Vilerja. Pred petimi leti in pol je pol sezone, ko ni zadovoljil meril, igral prav za Apoel. Brazilec je po tistem v mariborskem dresu dosegel že 105. gol. Na večni klubski lestvici strelcev zaostaja le še za Brankom Horjakom in Klitonom Bozgom. Prvi je dosegel 12 zadetkov več.

Mariborčani bodo morali biti prihodnji teden v polnem Ljudskem vrtu zelo previdni, še posebej ob napadalcu Goncalvesu. Res je, da bodo na Cipru državno prvenstvo začeli šele konec meseca, res pa je tudi, da je Apoel pred dvema letoma s kar spremenjenim moštvom igral v četrtfinalu Lige prvakov. Vijoličasti so včeraj že izkoristili naklonjeno sojenje. Ukrajinci niso imeli posluha za domačinsko deljenje pravice. Pri Apoelu se z njim še vedno razburjeno ukvarjajo.