Ramon Calderon in Predrag Mijatović se veselita zmage. Foto: EPA
Ramon Calderon in Predrag Mijatović se veselita zmage. Foto: EPA
Jose Maria Aznar
Svoj volilni listič je izpolnil tudi nekdanji španski premier Jose Maria Aznar (desno). Foto: EPA

Calderon je prejel 8.344 glasov, 246 več od Juana Palaciosa in 1.642 več od Juana Miguela Villarja Mira. Preostala dva kandidata, Lorenzo Sanz in Arturo Baldasano, sta ostala daleč zadaj.

Glasovalo je približno 42 odstotkov izmed 66.355 članov kluba. Po pošti so prejeli še 10.500 glasov. V petek so se praktično že odločili, da jih ne bodo upoštevali zaradi njihove vprašljive veljavnosti, zdaj pa si bodo mogoče premislili.

55-letni Calderon se je za zmagovalca razglasil že na novinarski konferenci v nedeljo zvečer, vendar je predstavnik kluba za stike z javnostmi sprva povedal, da uprava novega moža na čelu "galaktikov" ne bo razglasila, dokler se o odločitvi ne bodo posvetovali s pravnimi svetovalci.

Veliki načrti Calderona
"To je smešno in sramota za klub," je odgovoril Calderon, ki je pred volitvami obljubil, da bo v primeru zmage za športnega direktorja imenoval Predraga Mijatovića, na trenerski stolček znova posadil Fabia Capella, mošto pa okrepil s Cescom Fabregasom, Arjenom Robbnom in Kakajem. Očitno so njegove težke besede zalegle in uprava je zmagovalca razglasila prej, kot se je pričakovalo. Predvsem zaradi tega, ker odločitev pravnikov o glasovih po pošti ne bo sprejeta v kratkem.

Real je brez predsednika že od aprila, ko je pod pritiskom po predčasnih volitvah popustil Fernando Martin, ki je februarja zamenjal Florentina Pereza. Slednjemu v šestih letih kljub nakupu številnih velezvezdnikov ni uspelo ustvariti nepremagljive ekipe. Še več: kraljevi klub je že tri leta brez večje lovorike, tako slabo pa mu v zadnjih 50 letih še ni šlo.