Jose Mourinho naskakuje svoj tretji finale Lige prvakov s tretjim različnim klubom. Leta 2004 je v njem vodil Porto, leta 2010 pa Inter, obakrat je zmagal. Z Realom je trikrat zapored obstal v polfinalu, tako kot tudi s Chelseajem v letih 2005 in 2007.
Jose Mourinho naskakuje svoj tretji finale Lige prvakov s tretjim različnim klubom. Leta 2004 je v njem vodil Porto, leta 2010 pa Inter, obakrat je zmagal. Z Realom je trikrat zapored obstal v polfinalu, tako kot tudi s Chelseajem v letih 2005 in 2007. "Modri" so brez poraza na zadnjih 16 tekmah proti španskim moštvom v Ligi prvakov. Po porazu proti Barceloni februarja 2006 so nanizali šest zmag in deset remijev. Foto: Reuters
Diego Simeone
Diego Simeone si je z uspehi v zadnjem času pridobil številne simpatije pri ljubiteljih nogometa po vsem svetu. Foto: Reuters
Petr Čech in Fernando Torres
V torek je treniral tudi Petr Čech, ki pa ga v sredo kljub temu ne bo v vratih. Foto: Reuters

Izhodišče pred sredinim srečanjem na Stamford Bridgeu je izid 0:0 s prve tekme prejšnji torek v španski prestolnici. Londončani so tam ostali brez Čecha in Terryja, ki sta se na seznamu poškodovanih nogometašev pridružila Hazardu in Eto'oju, a zdaj kaže, da bi lahko nastopili kar trije.
Čecha po poškodbi ramena kljub treningu ne bo v vratih. Trener Jose Mourinho se najbrž najbolj veseli vrnitve Edena Hazarda, ki je po poškodbi mečne mišice manjkal kar tri tedne. Za Terryja, ki si je zvil gleženj, je Mourinho na novinarski konferenci dejal, da je pripravljen in bo začel tekmo, tudi branilec sam je povedal, da je treniral zadnje tri dni in se počuti popolnoma v redu. Kaznovana sta Frank Lampard in John Obi Mikel.
Schürrle: Vse, kar šteje, so zmage
Chelsea je na stadionu Vicente Calderon izvlekel remi brez zadetkov z obrambno usmerjeno igro, ki jo je ponovil tudi v nedeljo v angleškem prvenstvu, a se je pri vodilni ekipi Premier lige, Liverpoolu, veselil vseh treh točk (0:2) in podaljšal upanje na naslov prvaka. Mourinho je zaradi neatraktivnega pristopa deležen kritik nevtralnih ljubiteljev nogometa, s čimer pa se Nemec pri Londončanih, Andre Schürrle, ne strinja.
"Kritiki so preprosto nevoščljivi. Če nam takšna taktika prinaša uspeh, zakaj je ne bi uporabljali? Vse, kar šteje, so zmage. To je najpomembneje. Lahko igraš odličen nogomet in izgubiš. Nima smisla igrati dobro in izgubiti," je povedal 23-letni nogometaš, ki še vedno verjame, da lahko Chelsea osvoji tako angleški naslov kot Ligo prvakov.
Gabi: Nočemo sestopiti z oblaka
Atletico je blizu prvega naslova španskega prvaka po letu 1996 in lahko pokaže še precej več kot na prvi tekmi, ko je imel 64 odstotkov časa žogo v svojih nogah, vendar si je pripravil malo priložnosti. Madridčani so letos v La Ligi prejeli najmanj golov izmed vseh moštev, zmagali so na zadnjih devetih tekmah v prvenstvu, v vseh tekmovanjih pa so brez poraza že 14 srečanj. Če se bodo uvrstili v finale, bodo ponovili uspeh iz leta 1974, ko so po ponovljeni tekmi obstali na zadnji stopnički proti Bayernu.
Trener Diego Simeone zaradi kratke klopi ob nedeljski zmagi v Valencii (0:1) ni mogel odpočiti glavnih mož. V Londonu bo počival Gabi, ki je kaznovan. "Smo na oblaku, s katerega nočemo sestopiti. Moštvo ima samozavest, kakršno redko vidimo," pravi. Simeone je vseeno previden: "Špansko prvenstvo ni isto kot Liga prvakov. Chelsea ima odlično ekipo, možnost rotiranja igralcev, v Liverpoolu je zmagal z 0:2. Srečali bomo zelo močno moštvo, zelo težko nam bo." Atletico je na devetih tekmah v evropskih pokalih na angleških tleh slavil le leta 1997 v Leicestru. Letos je v Ligi prvakov še neporažen!
Liga prvakov, polfinale, povratna tekma
Sreda ob 20.45:
CHELSEA - ATLETICO MADRID 0:0
Verjetni postavi:
Chelsea: Schwarzer, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, David Luiz, Schürrle, Oscar, Hazard, Torres.
Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Diego, Tiago, Mario Suarez, Koke, Raul Garcia, Diego Costa.
Sodnik: Nicola Rizzoli (ITA)

Izid prve tekme je v krepkem tisku. Finale bo 24. maja v Lizboni.