Aurelien Chedjou je takole izenačil na 1:1. Foto: EPA
Aurelien Chedjou je takole izenačil na 1:1. Foto: EPA
Fernando Torres
Fernando Torres je dosegel tretji zadetek v letošnji sezoni Lige prvakov. Foto: Reuters
Jose Mourinho in Didier Drogba
Jose Mourinho se je po tekmi objel z legendo Chelseaja Didierjem Drogbajem, ki pa je tokrat stal na nasprotni strani. Foto: EPA
Karim Benzema
Karim Benzema je hitro nakazal potek dogodkov na Veltins Areni. Foto: Reuters
Gareth Bale
Gareth Bale je bil neustavljiv za obrambo Schalkeja. Foto: Reuters

remiziral (1:1) z Galatasarayem, in madridski Real, ki je s 6:1 nadigral Schalke. In to v gosteh.

Na obračunu v Carigradu so si prvo priložnost priigrali gostje. V 5. minuti je po slabem izbijanju vratarja Fernanda Muslere ustrelil Willian, a je urugvajski vratar z glavo izbil žogo čez vrata.

Torres zaključil "šolski" protinapad gostov
Štiri minute pozneje pa so "modri" v protinapadu povedli. Po prestreženi žogi je Andre Schürrle na levi strani kazenskega prostora v ogenj poslal Cesarja Azpilicueto, ki je prebil domačo obrambo, nato pa podal v sredino, kjer je osamljeni Fernando Torres z nekaj metrov poslal žogo v vrata. V nadaljevanju je Chelsea še naprej pretil iz protinapadov, medtem ko domači kljub pobudi in nekaj polpriložnostim niso resneje ogrozili vrat Petra Čecha. Londončani so bili nevarnejši.

Branilci Chelseaja pozabili na kamerunskega vezista
V 52. minuti je Torres znova potegnil v protinapad, a je Muslera dobil dvoboj na štiri oči s španskim strelcem, ki mu je za vrat dihal tudi Semih Kaya. Dokaj nemočni Galatasaray je v 63. minuti le prišel do priložnosti. Didier Drogba je v kazenskem prostoru dobil zračni dvoboj in z glavo podal na drugo vratnico, kjer pa je Selcuk Inan zadel vratnico. Ta akcija je bila nekakšna napoved izenačenja domačih, ki je sledilo v 69. minuti. Wesley Sneijder je iz kota poslal žogo v kazenski prostor, kjer je obramba gostov pozabila na Aureliena Chedjouja, ta pa je žogo "s prve" z nekaj metrov poslal za hrbet Čecha.

Zadetek je dal krila Galatasarayu, ki je izpeljal še nekaj nevarnih akcij, vendar je manjkala pika na i. Na drugi strani se je Chelsea pametno branil, tako da ima pred povratnim obračunom v Londonu lepo prednost.

Benzema unovčil lepo podajo Ronalda
Madridski Real je vse opravil že na prvi tekmi v Veltins Areni. Kraljevi klub je povedel v 13. minuti. Gareth Bale je podal do Cristiana Ronalda, ki je s peto z roba kazenskega prostora poslal žogo proti Karimu Benzemaju. Francoski napadalec je z desnico matiral Ralfa Fährmanna. V naslednji minuti je imel Schalke izjemno priložnost za izenačenje. Jefferson Farfan je podal z desne strani pred vrata, kjer je Julian Draxler s treh metrov meril preveč po sredini, sijajno je posredoval Iker Casillas.
Bale izkoristil veliko napako Santane
V 21. minuti je Felipe Santana izgubil žogo, Benzema je takoj podal do Bala. Valižan je na levi strani kazenskega prostora preigral Santano in Seada Kolašinaca, nato pa z levico ob vratnici povišal na 0:2. Schalke je bil na kolenih, trener Jens Keller je nemočno gledal svoje izbrance, ki so bili za nekaj razredov slabši tekmec. Razglašeni Kolašinac je po pol ure igre znova le gledal Ronalda, ki je z diagonalnim strelom z 20 metrov stresel vratnico.

Polom Schalkeja v drugem delu

V 52. minuti je Bale na levi strani zaposlil Ronalda, ki je preigral Joela Matipa in z diagonalnim strelom z levico povišal na 0:3. Portugalski zvezdnik je pet minut zatem našel Benzemaja, ki je preigral Fährmanna in z desnico zatresel mrežo. V 69. minuti je Sergio Ramos na desni strani našel Bala, ki je žogo z levico poslal prek Fährmanna za 0:5. Carlo Ancelotti je Angela di Mario, Xabija Alonsa in Bala potegnil iz igre, saj jih čaka precej težja naloga že v nedeljo na mestnem derbiju proti Atleticu na stadionu Vicente Calderon.

Evrogol Huntelaarja slab obliž na rane
Gostitelji so komaj čakali na konec tekme, v predzadnji minuti je po veliki napaki rezervista Leona Goretzke do žoge prišel Benzema in takoj našel Ronalda, ki je obšel Fährmanna za 0:6. V sodnikovem dodatku je z izjemnim volejem z desnico Klaas-Jan Huntelaar dosegel najlepši zadetek na srečanju, ki pa ni omilil najhujšega poraza Schalkeja v Ligi prvakov.

Osmina finala, prve tekme:
GALATASARAY - CHELSEA 1:1 (0:1)
Chedjou 65.; Torres 9.

Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Hakan Balta ( 46./Kaya), Alex Telles, Felipe Melo, Selcuk Inan , Hajrović ( 31./Kurtulus), Sneijder, Yilmaz, Drogba ( 80./Bülut).

Chelsea: Čech , Ivanović, Terry , Cahill, Azpilicueta, Ramires , Lampard, Willian, Hazard ( 92./Oscar), Torres ( 70./Torres), Schürrle ( 66./Mikel).

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)




SCHALKE - REAL MADRID 1:6 (0:2)
Huntelaar 91.; Benzema 13., 57., Bale 21., 69., Ronaldo 52., 89.

Schalke: Fährmann, Höwedes , Matip, Felipe Santana, Kolašinac ( 76./Fuchs), Boateng ( 59./Goretzka), Neustädter, Farfan ( 72./Obasi), Meyer, Draxler, Huntelaar .

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso ( 73./Illarrmendi), Modrić, di Maria ( 68./Isco), Bale ( 80./Jese), Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Howard Webb (Anglija)


Že odigrano:
ZENIT - BORUSSIA (D) 2:4 (0:2)
Šatov 58., Hulk 69./11-m; Mhitarjan 4., Reus 5., Lewandowski 61., 71.

OLYMPIACOS - MANCHESTER UNITED 2:0 (1:0)
Dominguez 38., Campbell 55.

ARSENAL - BAYERN 0:2 (0:0)
Kroos 54., Müller 88.
RK: Szczesny 38./Arsenal

MILAN - ATLETICO MADRID 0:1 (0:0)
Diego Costa 83.

MANCHESTER CITY - BARCELONA 0:2 (0:0)
Messi 54./11-m, Dani Alves 90.
RK: Demichelis 53./Manchester City

BAYER LEVERKUSEN - PARIS SG 0:4 (0:3)
Matuidi 3., Ibrahimović 39./11-m, 42., Cabaye 88.
RK: Spahić 59./Bayer