Didier Drogba je takole zatresel Barcelonino mrežo. Victor Valdes se je žoge dotaknil, a je bil
Didier Drogba je takole zatresel Barcelonino mrežo. Victor Valdes se je žoge dotaknil, a je bil "prekratek". Foto: Reuters
Alexis Sanchez
Lob Alexisa Sancheza je v 9. minuti končal v prečki. Foto: Reuters
Sergio Busquets in Didier Drogba
Zračni dvoboj Sergia Busquetsa in Drogbaja. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je uprizoril kar nekaj preigravanj in prodorov, ki jim pa je manjkala pika na i - zadetek. Foto: EPA
Barcelona
Carles Puyol, Andres Iniesta in Lionel Messi so sklonjenih glav zapuščali zelenico. Časa za objokovanje poraza ne bo, saj jih že v soboto ob 20.00 čaka veliki derbi z Realom. Foto: EPA

Napadalec iz Slonokoščene obale je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa zaključil hiter protinapad Londončanov, ki ga je "omogočil" Lionel Messi, saj je na sredini igrišča izgubil žogo po neuspešnem preigravanju Franka Lamparda.

Barcelona je imela veliko terensko premoč - posest žoge 72:28, skupaj streli 24:5 in streli v okvir vrat 6:1, a ji mreže Petra Čecha ni uspelo zatresti. Najbližje zadetku sta bila Alexis Sanchez (9.) in Pedro (93.), katerih strela sta ustavili prečka oziroma vratnica.

Neuspešen lob Sancheza
Prvo veliko priložnost na tekmi so imeli gostje, saj je Alexis Sanchez v 9. minuti lepo vtekel na podajo Andresa Inieste za hrbet domače obrambe, nato lobal Petra Čecha, a mu je veselje preprečila prečka. V naslednjem napadu je bilo "vroče" v kazenskem prostoru Barcelone, vendar Chelseaju ni uspelo streljati.

Fabregas zapravil dve priložnosti
Katalonci so v 18. minuti imeli drugo lepo priložnost. Po strelu Inieste je Čech odbil žogo do Fabregasa, a jo je ta slabo zadel, tako da se je odkotalila mimo gola. V 42. minuti je Messi v hitrem napadu sijajno podal do Fabregasa, ki se je na levi strani sam znašel pred Čechom, a preveč "nonšalantno" ustrelil, tako da je žogo malo pred golovo črto izbil Ashley Cole.
Messi izgubil žogo, Drogba v polno
In kdor ne da, dobi. To je v drugi minuti sodnikovega podaljška občutila Barcelona na svoji koži. Frank Lampard je na sredini igrišča odvzel žogo Messiju, jo podal do Ramiresa, ki je silovito potegnil po levem boku, nato pa podal na drugo stran, kjer je Didier Drogba poslal žogo v mrežo. Sijajna akcija za 1:0.

Sanchez ni izkoristil Fabregasove podaje
Barcelona je na začetku drugega polčasa močno pritisnila. V 56. minuti se je Sanchez po lepi podaji Fabregasa sam znašel pred Čechom, toda streljal mimo vrat. Varovanci Pepa Guardiole so imeli ves čas terensko premoč, medtem ko so "modri" prežali na protinapade.

Čech ustavil Puyola, vratnica Pedra
Ob koncu tekme so si Katalonci priigrali še dve veliki priložnosti. Najprej je v 87. minuti Čech ubranil nevaren poskus Carlesa Puyola z glavo, nato pa je že v tretji minuti sodnikovega podaljška žogo po diagonalnem strelu Pedra z roba kazenskega prostora ustavila vratnica. Sergio Busquets je "odbitek" poslal čez vrata.

LIGA PRVAKOV - POLFINALE, prvi tekmi

CHELSEA - BARCELONA 1:0 (1:0)
Drogba 45.

Chelsea: Čech; Cahill, Ivanović, Terry, Cole; Mikel, Lampard, Ramires (88./Bosingwa), Raul Meireles, Mata (74./Kalou); Drogba .

Barcelona: Valdes; Dani Alves, Mascherano, Puyol, Adriano; Xavi (87./Cuenca), Busquets , Iniesta; Messi, Fabregas (78./Thiago), Sanchez (67./Pedro ).

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)
Povratna tekma bo 24. aprila.
BAYERN - REAL MADRID 2:1 (1:0)
66.000; Ribery 17., Gomez 89.; Özil 53.
Povratna tekma bo 25. aprila.

Finale bo 19. maja na Allianz Areni v Münchnu.