Sebastjan Cimerotič je saniral poškodbo in naj bi bil zdaj povsem zdrav. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič je saniral poškodbo in naj bi bil zdaj povsem zdrav. Foto: MMC RTV SLO
Joao Gabriel da Silva, Sebastjan Cimerotič in Safet Hadžič
Cime med poziranjem za fotografe na gradbišču novega stadiona. Foto: MMC RTV SLO
Simon Sešlar, Sebastjan Cimerotič in Janez Sodržnik
Bo športni direktor Olimpije Simon Sešlar (levo) prepričal Cimerotiča, da ostane? Foto: MMC RTV SLO
Joc Pečečnik in Brane Oblak
Ljubljanski derbi med Interblockom in Olimpijo bo na sporedu že v 1. krogu DP-ja 18. julija. Foto: MMC RTV SLO
Cimerotič o novem stadionu

Še ta teden naj bi bilo znano, ali ostaja v zeleno-belem dresu ali pa se bo v začetku julija pridružil pripravam angleškega drugoligaša Leicester Cityja na Pohorju. "Novi stadion izgleda fantastično. Komaj čakam, da mine še eno leto, da končno odigra tudi Olimpija kakšno tekmo na njem," je povedal 34-letni "Cime" po ogledu gradbišča. Spodaj preberite še nekaj njegovih razmišljanj o novem objektu, njegovi prihodnosti in Olimpiji.

Je stadion vsaj podoben kateremu od tistih, na katerih ste se že podili po Evropi?
Težko je reči. Župan je rekel, da bo sprejel 16.000 ljudi, več niti ne rabimo. Mislim, da bo poln tako na reprezentančnih kot na klubskih tekmah. Upam, da se bo na tem stadionu zbiralo čim več ljudi, saj vemo, da mora stadion živeti "non-stop", tudi ko ni nogometa. Vedno morajo biti kakšni dogodki in se mora kaj dogajati.

Bo Sebastjan Cimerotič še preigraval na njem?
Ne vem, težko rečem, ker se še vedno dogovarjam. Bomo videli. Ta teden se bo vse izvedelo, kako in kaj. Moram še definirati s temi Angleži, potem bo vse lažje.

Kdaj se boste pridružili treningom oziroma pripravam Leicester Cityja?
12. julija bi moral biti na Pohorju z njimi, ampak mogoče se bom že prej zmenil z Olimpijo. Ta teden bom vse izvedel. Če pa bom že ostal v Sloveniji, bom gotovo igral samo za Olimpijo, nikjer drugje, da ne bo spet kakšnih nesporazumov. Nekaj se je pisalo, da bi lahko šel v Koper ali kam drugam, vendar definitivno ostane samo Olimpija.

Kaj bo odločilno pri vaši odločitvi, ali ostajate v Olimpiji ali greste v Anglijo?
Stadion (smeh) ... Ne, jaz nisem zelo zahteven, kar se tiče pogojev in vsega drugega. Samo neke stvari se pač morajo definirati, in če bodo to v dveh dneh uredili, bom gotovo podpisal. Če ne, pa se bom priključil 12. julija pripravam na Pohorju.

Gre tu predvsem za finančne zahteve?
Niti ne, gre za nekatere druge stvari. Finance ne igrajo velike vloge.

Za katere druge stvari?
Za zdaj še ne bi govoril o tem. Kot sem rekel, čez dva dni se bo vse vedelo.

S katero ekipo bi se najraje prvič pomerili na novem stadionu?
Z Mariborom.

Zakaj?
Vsi vemo, kaj ta tekma prinese. V Ljubljani so ljudje lačni večnega derbija. Bil je nazadnje v Ljudskem vrtu, ko smo imeli tisto pokalno tekmo in je po dolgem času spet vse zaživelo. Ljudje komaj čakajo, da se spet to zgodi. Če bi bil jutri ta stadion zgrajen in če bi bila že jutri tekma, verjamem, da bi bilo na njem gotovo 16.000 gledalcev.

Kako ste zadovoljni s prvimi treningi pod vodstvom novega trenerja Braneta Oblaka?
Poznam ga že dolgo časa, ker sva že prej sodelovala. Naporno je, hvala Bogu, ta faza priprav je vedno naporna. Vsi "jokamo", a kaj hočemo. Tako pač je. Mi smo profesionalci in se moramo pač prilagajati trenerju. Toliko tekem prihaja ... Hvala Bogu, da ni nobenih resnih poškodb. Upam, da bo tudi do konca priprav tako in da bomo začeli prvenstvo s takšnim igralskim kadrom, kot ga imamo.

Ste dokončno sanirali vašo poškodbo, ki ste jo imeli?
Ja, sem saniral, tako da bi rad čim manj govoril o poškodbah.

Oblak vam je namenil tudi vlogo kapetana. Verjetno vam je to v posebno čast?
Ja, hvala Bogu, biti kapetan Olimpije ni mala stvar. Kot sem rekel, pa še nimam pogodbe. A če se bomo zmenili, bom to sprejel in vodil ekipo k čim boljšim rezultatom. Vsi vemo, da mora Olimpija kotirati med prve tri klube v Sloveniji.

Torej računate na uvrstitev med prve tri?
Hvala Bogu, Olimpija je velik klub. Ne glede na to, kakšna je bila situacija v zadnjih letih, Olimpija mora biti med prvimi tremi že zaradi samih navijačev. Kdor takih ciljev nima, nima tu kaj iskati.

Mislite, da imate moštvo za prva tri mesta?
Težko je ocenjevati. Do zdaj smo odigrali dve tekmi, ki pa nista bili tako težki, da bi lahko presojali. Danes bomo videli več, ko igramo proti moštvu Spinsa. Verjamem v te fante in trenerja, zato upam, da nam bo uspelo. Govorijo, da bodo prišle še dve ali tri okrepitve.

Cimerotič o novem stadionu