Nogometaši so na balkonu mestne hiše ponosno pokazali vse tri prestižne pokale. Foto: EPA
Nogometaši so na balkonu mestne hiše ponosno pokazali vse tri prestižne pokale. Foto: EPA
Jupp Heynckes
Jupp Heynckes se je še tretjič v mesecu dni znašel na rokah svojih izbrancev. Prav zanimivo bo slišati njegovo odločitev v torek. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola je med letoma 2008 in 2012 z Barcelono osvojil kar 14 lovorik. Na 255 tekmah je doživel le 24 porazov. Že 24. julija se bo pomeril s Katalonci na prijateljski tekmi na Allianz Areni. Foto: EPA
Franck Ribery in Jupp Heynckes
Franck Ribery je trenerja stuširal s pivom. Foto: EPA
Mario Gomez
Nekdanji napadalec Stuttgarta Mario Gomez, ki je bil večino sezone v senci Maria Mandžukića, je v finalu pokala z dvema zadetkoma prevesil tehtnico na stran Bavarcev. Foto: EPA
Navijači Bayerna
Navijači Bayerna so se zahvalili Heynckesu za nepozabno sezono. Foto: EPA
Karl-Heinz Rummenigge in Uli Hoeness
Predsednik Uli Hoeness, ki je zgradil šampionsko moštvo, je v zadnjem mesecu dni ob vseh uspehih malce pozabil na težave, ki jih ima zaradi utaje davkov v Švici. Foto: EPA
Fredi Bobič in Giovane Elber
Fredi Bobič in Giovane Elber sta bila soigralca pri Stuttgartu v drugi polovici devetdesetih let. Leta 1997 sta se veselila tudi zmage v nemškem pokalu. Foto: EPA

Jupp Heynckes se je po zmagi nad Stuttgartom s 3:2 v finalu nemškega pokala znašel na rokah svojih varovancev, ki so kar tekmovali v tem, kdo bo polil več piva prek glave 68-letnega strokovnjaka.
"To je zelo čustven trenutek. Trojček je edinstven dosežek. Še nobena nemška ekipa ga ni dosegla. Najbolj pomembno v letošnji sezoni je bilo, da so igralci držali skupaj. Kemija v ekipi je bila neverjetna," je pojasnil Heynckes, ki bo na novinarski konferenci v torek na Säbener Strasse pojasnil odločitev o svoji prihodnosti. Večina nemških medijev namiguje, da naj bi sklenil kariero, prepričala bi ga lahko le mamljiva ponudba madridskega Reala.
Velik izziv za Guardiolo
Konec junija se bo v Münchnu začelo novo obdobje, saj prihaja Pep Guardiola. Španski strateg si januarja ob sklenitvi pogodbe zagotovo ni mislil, da bo vodil ekipo, ki bo branila trojno krono. Čaka ga izjemno težka naloga, saj je leta 2008 prevzel Barcelono, ki je bila v krizi. V španskem prvenstvu je bil prepričljivo prvak veliki tekmec madridski Real, v polfinalu Lige prvakov pa je Katalonce izločil Manchester United. Naslediti Franka Rijkaarda na klopi Barce je bilo precej lažje, kot bo naslediti Heynckesa, ki se je vpisal med največje nemške trenerje vseh časov.

Zenit St. Peterburg se je okrepil s 34-letnim ukrajinskim reprezentantom Anatolijem Timoščukom, ki je bil od leta 2009 član Bayerna, na Bavarsko se je preselil prav iz Zenita. Timoščuku se pogodba izteče konec junija, z Zenitom pa je podpisal dvoletno pogodbo.

V celotni sezoni le trije porazi
Bayern je v letošnji sezoni, ki se je uradno začela z zmago v nemškem superpokalu nad dortmundsko Borussio na Allianz Areni z 2:1, izgubil le tri tekme v vseh tekmovanjih. V 2. krogu skupinskega dela Lige prvakov je Bate Borisov ugnal Bavarce s 3:1, v 9. krogu Bundeslige je Bayer iz Leverkusna slavil v Münchnu (1:2). V spomladanskem delu je Bayern klonil le enkrat, poraz na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Arsenalu z 0:2 ni bil usoden, saj je bilo v Londonu 3:1.
Tudi "Kaiser", Kahn in "Effe" niso osvojili trojčka
Leta 1974 je Bayern osvojil nemško prvenstvo in evropski naslov, a je v polfinalu nemškega pokala izpadel proti Eintrachtu iz Frankfurta. Tudi Oliver Kahn, Stefan Effenberg in soigralci leta 2001 niso uspeli zmagati v pokalu, po dramatičnem razpletu pa so bili najboljši v Bundesligi in Ligi prvakov.
Častni predsednik Franz Beckenbauer je prav tako iskal presežnike za predstave te generacije, ki je zasenčila celo njegovo. "Boljše preprosto ne gre. Tudi naša ekipa leta 1974 ni uspela osvojiti vseh treh lovorik, smo pa nato zmagali na svetovnem prvenstvu na domačih tleh. Veliko let sem že zraven, a še nikoli sezona ni bila tako uspešna. Zdaj lahko rečemo, da je to najboljša ekipa v zgodovini Bayerna," je bil zadovoljen "Kaiser".
Kapetan blestel v finalu
Phillipp Lahm je na olimpijskem stadionu v Berlinu dvignil še tretji pokal. "Končno nam je uspelo nekaj, kar ni prej še nobeni nemški ekipi. Ne morem verjeti, kaj vse nam je uspelo v tej sanjski sezoni. Zelo naporni meseci so za nami, a v zadnjih tednih smo se z vsemi temi pokali nagradili," je povedal kapetan, ki je tudi v finalu odigral ključno vlogo. Izsilil je najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Thomas Müller. Na začetku drugega polčasa je podal do Maria Gomeza, ki je zatresel prazno mrežo.
Robbna so žvižgi le še dodatno motivirali
Junak finala Lige prvakov Arjen Robben tokrat ni bil v glavni vlogi. "Imamo sijajno ekipo, zelo sem ponosen, da sem lahko del zmagovitega moštva. Res se ni bilo lahko zbrati po zmagi v Ligi prvakov, vseeno pa smo zasluženo osvojili pokal in s tem s trojno krono zaokrožili obdobje Juppa Heynckesa. Nisem še pozabil žvižgov ob koncu lanske in na začetku letošnje sezone, vseeno pa sem se zaradi tega še bolj potrudil," se je težkega poletja spomnil Nizozemec, ki je bil lani osmoljenec sezone.
"Schweini": Iztisnili smo še tri ali štiri odstotke več
Bastian Schweinsteiger je poleg Lahma izgubil številne pomembne tekme v preteklih sezonah, letos pa je požel dividende trdega dela preteklih let. "Vse naše delo v zadnjih letih se je obrestovalo. Težko je strniti vse vtise dogajanj v zadnjih tednih, zdaj je čas za uživanje. Vsi se še spomnimo, kako težko nam je bilo po lanski sezoni, zato smo iz sebe iztisnili še tri ali štiri odstotke več. Težko je bilo zdržati vse pritiske skozi sezono, zdaj nam je res odleglo," je bil nasmejan "Schweini", ki je napovedal dolgo slavje na osrednjem trgu Marienplatz v Münchnu v nedeljo popoldne.

Ribery: To so najlepši dnevi mojega življenja

Franck Ribery je ta teden podaljšal pogodbo do leta 2017. Francoz je najbolj priljubljen pri navijačih Bayerna, v Münchnu je prava kultna osebnost. "To je zgodovinski uspeh. Treba se je bilo še enkrat maksimalno zbrati, v zadnjih desetih minutah me je bilo kar malce strah. Na srečo smo uspeli zadržati prednost. To so najlepši dnevi mojega življenja, v Münchnu sem zelo srečen. Zdaj je čas za slavje in nato počitnice," je bil vesel Ribery.
Šala z 1,8 promila alkohola ni bila na mestu
Predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge je na slavju v hotelu Grosvenor House v Londonu v šali dejal, da bi celo z 1,8 promila alkohola v krvi lahko premagali Stuttgart. Nemški mediji so izjavo ves teden vrteli in poskrbeli za še dodaten motiv nogometašev Stuttgarta, ki so prikazali zelo dobro igro. "Srce mi kar razbija, to so posebni trenutki. Po vodstvu s 3:0 smo popustili, a vseeno smo osvojili trojno krono," si je na koncu kar malce oddahnil Rummenigge.
Labbadia zadovoljen in hkrati razočaran
Trener Stuttgarta Bruno Labbadia, ki je leta 1994 osvojil tudi naslov nemškega prvaka z Bayernom, je bil zelo zadovoljen z igro svojih izbrancev. "Zavedali smo se, da bo težko, a vseeno je bil naš cilj zmaga v finalu. Razočaranje je zelo veliko, saj smo odigrali zelo dobro
proti najboljši ekipi na svetu. Letošnja sezona v pokalu je bila odlična, tako želimo igrati v naslednji sezoni, a treba bo spremeniti kar nekaj stvari
," je razlagal 47-letni strateg, ki ima pogodbo s Stuttgartom še za naslednji dve leti.
Športni direktor Fredi Bobič, ki se je rodil v Mariboru, je kljub porazu našel številne pozitivne stvari: "Zelo sem ponosen na fante, ki so prikazali izjemno igro. Senzacionalno so se držali vse do konca. Po zaostanku z 0:3 se niso predali in poskrbeli za napet finale vse do zadnje sekunde."
Veliko slavje na Marienplatzu
V Münchnu je župan Christian Ude sprejel nogometaše na osrednjem trgu. Na Marienplatzu so potekale že številne zabave po naslovih, nikoli pa se na balkonu mestne hiše še ni slavila trojna krona. V deževnem vremenu se je zbralo okoli 100.000 navijačev.