Luka Elsner je zadovoljen z izidom v Soligorsku, a je poudaril, da bi lahko njegovi varovanci iztržili tudi več. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Elsner je zadovoljen z izidom v Soligorsku, a je poudaril, da bi lahko njegovi varovanci iztržili tudi več. Foto: www.alesfevzer.com

V zadnjih 20 minutah so tekmeci v bližino kazenskega prostora poslali pet igralcev, ki v višino merijo skoraj dva metra. Takšnih tekem v Sloveniji nismo vajeni, saj nimamo tekmeca, ki bi gojil tako direktno igro.

Aljaksej Januškevič in Ihar Kuzmenok
V zaključku tekme so gostitelji (na fotografiji Aljaksej Januškevič in Ihar Kuzmenok) večkrat pritisnili na vrata Domžal, a so dvakratni slovenski prvaki vse napade odbili. Foto: EPA

Domžale so si v Saligorsku v Belorusiji pripravili odlično izhodišče pred povratno tekmo doma proti Šahcjorju. Slovenski prvoligaš se je v prvem polčasu sicer znašel v zaostanku po golu Nikole Ignjatijevića, a so Elsnerjevi varovanci v nadaljevanju izid poravnali.

V 52. minuti je napad za izenačujoči zadetek začel Antonio Mance, ki je na levi strani ukradel žogo in podal v sredino, kjer je Dejan Trajkovski z desetih metrov zatresel mrežo in dosegel izredno pomemben zadetek v gosteh. Domžalčani so bili v nadaljevanju še nekajkrat nevarni za vrata Uladzimirja Bušme, a je ostalo pri 1:1.

Elsner zaskrbljen v zaključku tekme
Z rezultatom je bil domžalski strateg Elsner zadovoljen, a je hkrati poudaril, da bi lahko njegovi varovanci v Belorusiji iztržili več. "V prvem polčasu smo bili nenevarni, vendar smo imeli ogromno možnosti, da bi kaznovali nasprotnika. Imeli smo podobne priložnosti kot v drugem polčasu, a jih nismo znali izkoristiti. Ko smo začeli igrati bolj proti golu, smo postali nevarnejši. Dosegli smo zadetek, ki nam daje upanje, imeli pa smo tudi nekaj situacij, da bi jih še bolj kaznovali,'' je za uradno klubsko spletno stran dejal 33-letnik. V zaključku tekme so gostitelji večkrat nevarno zapretili, kar je pri Elsnerju vzbudilo precej skrbi, a so njegovi varovanci nalete nasprotnika zdržali. ''V zadnjih 20 minutah so tekmeci v bližino kazenskega prostora poslali pet igralcev, ki v višino merijo skoraj dva metra. Takšnih tekem v Sloveniji nismo vajeni, saj nimamo tekmeca, ki bi gojil tako direktno igro. V zadnjih minutah smo se dobro reševali, mi je pa žal, da nismo naredili še koraka naprej, saj smo imeli veliko situacij za to," je še povedal.

Dodal je: "Fantom seveda ne morem ničesar zameriti, saj smo igrali v izjemno soparnem ozračju, v katerem je težko dihati. Na koncu nam je zmanjkovalo sape, a pol dela je opravljenega. Tako kot smo napovedovali, imamo možnosti, da gremo naprej.''

Tekmeci morajo zdaj 'loviti' izid
Dvakratni slovenski prvaki bodo povratno tekmo odigrali naslednji četrtek. "Prvi korak je narejen in v četrtek moramo delo opraviti do konca. Prepričan sem, da zdaj tudi objektivno verjamemo, da smo lahko boljši,'' je pojasnil Elsner, ki je prepričan, da bodo njegovi igralci tekme končevali pozitivno, če bodo vedno igrali na takšni ravni kot v Saligorsku. "Nismo v nobeni prednosti, zagotovo pa se je lažje vrniti domov z remijem kot z zaostankom 0:1, ki smo ga imeli po prvem polčasu. Zdaj morajo tekmeci loviti izid, kar je za nas pozitivno. Morali bomo biti bistveno učinkovitejši. Danes smo številne priložnosti izpustili, a smo na koncu še vedno zadovoljni. To je neverjetno za takšno tekmo," je sklenil.

V zadnjih 20 minutah so tekmeci v bližino kazenskega prostora poslali pet igralcev, ki v višino merijo skoraj dva metra. Takšnih tekem v Sloveniji nismo vajeni, saj nimamo tekmeca, ki bi gojil tako direktno igro.