William Franklin Vicente se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
William Franklin Vicente se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Green Dragons
Green Dragonsi so znova v lepem številu spodbujali nogometaše Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Zanesljiva zmaga Olimpije

V 53. minuti je s silovitim volejem s približno 25 metrov prvi zadel Đorđe Ivelja, potem ko je žoga do njega prišla po prodoru Damijana Trifkovića po desni strani. V 76. minuti se je Ivelja izkazal v vlogi podajalca. Žogo je pred vrata poslal z leve strani, odbila se je na rob kazenskega prostora, tam pa jo je v mrežo spravil rezervist Vicente. Brazilec, ki je v Ljubljano pred sezono prišel iz Hita Gorice, je v 93. minuti z glavo postavil tudi končni izid. Zadel je iz bližine po podaji z desne strani.
Prazni naboji v prvem delu
Zeleno-beli v prvem polčasu niso znali prebiti obrambe borbenih gostov. Še najlepšo priložnost je imel v 8. minuti Andraž Šporar, ki je po lepi globinski podaji prodrl proti kazenskemu prostoru in streljal, vendar je bil vratar Marc Oberweis dobro postavljen in je njegov strel ubranil. V 27. minuti je stekel pravočasno iz vrat po podaji Davorju Škerjancu v prazen prostor.

V 35. minuti je Aris Zarifović po predložku z leve strani z glavo streljal čez vrata, dve minuti pozneje pa se je Erik Salkić preveč obotavljal v kazenskem prostoru, njegov strel pa je blokiral eden od branilcev. Sledil je dober predložek iz kota, a pred vrati nihče ni znal preusmeriti žoge v mrežo.
Pri Olimpiji nista igrala poškodovana Anej Lovrečič in Nik Omladič. Rok Baskera in Inigo Sarasola še nista imela pravice nastopa.
Povratna tekma bo prihodnji četrtek ob 18.00.
Evropska liga, prvi predkrog, prva tekma
OLIMPIJA - JEUNESSE ESCH 3:0 (0:0)
1.500; Ivelja 53., Vicente 76., 93.
Olimpija: Džafić, Delamea Mlinar ( 46./Jović), Zarifović, Sretenović, Salkić, Radujko, Ivelja, Trifković, Škerjanc ( 51./Vicente), Nikezić ( 84./Valenčič), Šporar.

Jeunesse Esch:
Oberweis, De Sousa Moreira, Hoffmann , Portier , Benichou ( 64./Ibrahimović), Miceli , D. Agović, Benajiba ( 87./E. Agović), Colllette, Quere, Ndongala ( 83./Ramdedović).
Sodnik: Fariz Jusifov (AZR)

Zanesljiva zmaga Olimpije