Evropska liga/Pokal Uefa
Za red in mir je v Bilbau skrbelo okrog 500 policistov. Foto: Reuters

Med navijaškimi spopadi umrl policist

Nesrečni policist doživel dva srčna zastoja
23. februar 2018 ob 08:43
Bilbao - MMC RTV SLO, STA

V Bilbau sta se sinoči v Evropski ligi pomerila Athletico in moskovski Spartak, obračun v Baskiji pa je zaznamoval obračun navijačev.

Baskovska policija je sporočila, da je med umirjanjem strasti eden izmed policistov doživel srčni infarkt, ki je bil zanj usoden. Nemška tiskovna agencija dpa med drugim poroča, da so med spopadi aretirali vsaj pet navijačev.

Nesrečni policist je infarkt utrpel med uličnim spopadom z navijačem. Čeprav so ga hitro odpeljali v bolnišnico v Basurto, je medtem utrpel še drugega, ki je bil zanj usoden, so sporočili s policije.

Na tekmi, ki je bila označena z visoko stopnjo nevarnosti, je za red in mir na stadionu in po mestu skrbelo približno 500 policistov.

VIDEO
Hudi navijaški izgredi v Bilbau
M. L.
Prijavi napako
Komentarji
PomisliSe1x
# 23.02.2018 ob 09:20
novinarski senzaciolizem, na podlagi naslova se seveda pomisli, da je umrl zaradi nasilja navijacev

zakaj tak naslov, to bi se mu najbrz lahko zgodilo kadarkoli!
nogax
# 23.02.2018 ob 09:42
Prvi infarkt naj bi doživel po tem ko so ga iz bližine zadeli z pirotehničnim sredstvom. Šlo je pa za spopad ultralevičarske skupine navijačev Athletica in ultra desno orientiranih navijačev Spartaka. Oboji so debilni da se sploh pretepajo, še toliko bolj so mi pa tupasti te nacisti med ruskimi navijači, haloo kaj vse so tvojim pod temi simboli delali med drugo svetovno vojno, ti pa se sedaj v imenu teh simbolov greš do smrti pretepat? Verjetno se jim predniki v grobu obračajo.
SamoRes
# 23.02.2018 ob 09:55
Ti pretepači naj se, kot je ponekod v vzhodni Evropi navada, dobijo na nekem travniku in se v enakem številu pretepajo kolikor jih je volja. Da pa ogrožajo vse druge, ki si hočejo civilizirano ogledat tekmo pa je navaden idiotizem, to je potrebno urediti kot v Angliji, da se v času tekme takšen, ki ga dobijo pri tem početju zglasi na policijski postaji.
rokers
# 23.02.2018 ob 12:01
untitledunm: vem, da ne gre skupaj, sej pa zato imamo pa toliko težav. Kdor naredi škodo družbi je po mojem odgovoren, da jo odplača, predvsem če je to naredil zavestno. Tako pa imamo po zaporih brezdelje, upore in najboljša zabava je fitnes. Taki, ki so pretepali, kradli, morili, posiljevali (zavestno, namenoma) si ne zaslužijo pravic: kdor krati pravice, si zasluži, da so mu kratene: to ne pomeni oko za oko, to ne pomeni maščevanja, to ne pomeni izživljana, le zavedat se morajo, da morajo dolg odplačat - z delom, ne s sedenjem v zaporu in čakanjem na prostost, kjer se podobna dejanja več ali manj nadaljujejo. Potenciranje človekov pravic in nakladanje o strpnosti pripelje do nekritičnosti, sprejemanje slabega in pozabljamo na odgovornost, ter dolžnosti.
rokers
# 24.02.2018 ob 07:51
Mislim ljudje, podpirate pretepe?? Smo nizko padli kot družba, gre še nižje?
bvb09-fan
# 24.02.2018 ob 01:25
Kot zanimivost zraven so na Munchenskem letališču prijeli rusa ki je tudi hotel na ogled tekme v Bilbau. In sicer prijeli so ga zaradi poskusa umora takrat v Franciji na EP-ju. Grozi mu do ene 15 let zapora. Sicer pa ja dogovorjeni pretepi na travnikih kot jih prakticirajo predvsem v vzhodni Evropi so pa že kar pogost pojav tudi po drugih delih Evrope predvsem v Franciji. In ti travniški pretepi so veliko bolj "varni" saj gre kot prvo za dogovorjene predmete in s tem dogovorjeno o številu in določenih pravilih kot npr. pretep samo s pestmi, tisti ki je na tleh se ga ne dotika več oz. če res zelo hitro vstane gre lahko nazaj v boj sicer je izločen, pretepi se snemajo ponavadi iz obeh skupin po en snema in kakšen nadzornik. Predvsem v teh pretepih se ta pravila spoštujejo saj se vsi v skupinah zavedajo da če jih bodo kršili bodo s tem zelo uničili sam renome oz. spoštovanje skupine iz strani drugih skupin. Taki ulični pretepi pa so pač povsem druga zgodba, ko se srečajo se pač pograbi vse kar pride pod roko.
lukace5
# 23.02.2018 ob 16:03
@rokers
Ti norci se bodo pretepali v vsakem primeru zato je boljse, da ce ze imajo potrebo po tem naj to pocnejo brez ogrozanja drugih. Do poskodb pride tudi v ulicnem pretepu, v bistvu je to se bolj nevarno saj ni nobenih pravil in ogrozajo nakljucne mimoidoce. Ce se skupini dobita pa obstajajo neka ohlapna pravila, na voljo ni stolov, steklenic, granitnih kock... Tam so dovoljene le pesti in noge, poleg tega pa imajo tudi "sodnike" ki na nek nacin scitijo tiste, ki so iz pretepa ze izloceni. Verjemi, da je tam precej manj resnih poskodb kot pa v ulicnih pretepih kjer po zraku letijo razni objekti, ki cloveka z lahkoto ubijejo.
untitledunm
# 23.02.2018 ob 11:26
beseda “moderno” in besedna zveza “prisilno delo” ne paseta ravno v isto smer razmisljanja- mal si kontriras model
rokers
# 23.02.2018 ob 10:24
SamoRes: tip tvojega komentarja (glede pretepa na travniku) sem bral že velikokrat in naj na kratko povem zakaj nimaš niti malo prav: pri tem pretepu bi bilo mnogo poškodovanih, kdo bi imel trajne posledice, nekdo drugi bi lahko celo umrl. Če nas ne briga njihovo zdravje, počutje, čustva, družine in gledamo samo stroškovno je to katastrofa: poškodba glave se zgodi pri takem pretepu mimogrede in tak človek je trajni invalid in pomisli koliko stroškov in dela je z njim. Torej najbolje je vse te pretepe preprečit in mislim, da EU tako moderna kot je bi morala počasi že to obvladat. Vse, ki so kdarkoli bili agresivni imajo prepoved potovanj ko so (njihove) tekme, obisk policijski postaj kot si omenil in seveda veliko strožje kazni: itak večina takih nima denarja za plačilo kazni, zato sem ABSOLUTNO za uvedbo prisilnega dela: kdor z nasiljem ogroža ali poškoduje lastnino, ali celo življenje drugih ima družba pravico takega prisilit v delo, ki bo "odplačalo" storjene grehe.
Yufko
# 23.02.2018 ob 13:19
Milan proti arsenalu wuao
pietetnik
# 23.02.2018 ob 10:03
Športu čast in oblast???
ROBI123
# 23.02.2018 ob 08:54
Navijači Spartaka so tudi v Mariboru delali "sranje"!
Kazalo