Ali se bo Cesc Fabregas res vrnil v Premier ligo? Manchester United se trudi, a Barcelona noče prodajati, še zlasti, ker novi trener šele prihaja. Foto: EPA
Ali se bo Cesc Fabregas res vrnil v Premier ligo? Manchester United se trudi, a Barcelona noče prodajati, še zlasti, ker novi trener šele prihaja. Foto: EPA

"Rdeči vragi" so v ponedeljek potrdili, da so poslali drugo ponudbo za ustvarjalnega vezista, a so v Kataloniji gladko zavrnili okoli 35 milijonov evrov.

"Fabregas ni na prodaj. Predsednik Sandro Rosell je bil glede tega zelo jasen z Manchester Unitedom," zatrjujejo pri španskih prvakih, ki po Thiagu Alcantari (Bayern) nočejo izgubiti še enega vezista.

Moyes snubi nekdanjega "topničarja"
Novi trener Manchester Uniteda David Moyes je pritrdil, da bodo angleški prvaki poskusili še enkrat, z zadnjo ponudbo. "Ko se zanimaš za dobrega igralca, se želiš na vso moč potruditi, da pride do prestopa. In to bom naredil!"

Fabregas je otrok Barcelone, katere član je postal že pri 10 letih, a se je pri 16 letih odločil za odhod v Arsenal, kjer se je uveljavil kot eden najboljših nogometašev na Otoku. Leta 2011 se je vrnil v Barcelono, kjer pa tako kot v reprezentanci ostaja v senci Xavija in Inieste.

Barca obremenjena s trenerskim vprašanjem
Medtem ko vodilni možje kluba z Old Trafforda odkrito govorijo o prvi 30-milijonski ponudbi in o drugem izboljšanem predlogu za odkup 26-letnega španskega reprezentant, na drugi strani na Camp Nouu molčijo, saj se ukvarjajo s pomembnejšo stvarjo - imenovanjem novega trenerja.

Zaradi ponavljajoče se bolezni in novega zdravljenja raka je dokončno z mesta trenerja odstopil Tito Vilanova, ki ga bo najverjetneje nadomestil Argentinec Gerardo Martino. Ta bo kot novi trener Barce najverjetneje predstavljen že v teh dneh, trdijo katalonski mediji.

Rooney medtem mirno igra golf
Tudi Manchester United ima še eno pomembnejšo zadevo - ali bo Wayne Rooney še ostal "rdeči vrag" ali ne. Vneto ga snubi Chelsea, ki tudi pripravlja novo, izboljšano ponudbo za angleškega napadalca, ki medtem zaradi poškodbe v Angliji igra golf, medtem ko se tako "rdeči vragi" kot "modri" mudijo na pripravah in turneji po Jugovzhodni Aziji.