Maicon je iz mrtvega kota presenetil korejskega vratarja. Foto: Reuters
Maicon je iz mrtvega kota presenetil korejskega vratarja. Foto: Reuters
Elano
Elano je potrdil zmago Brazilcev. Foto: Reuters
Dži Jun Nam
Dži Jun Nam bo v domovini veliki junak. Foto: Reuters
Džong Sae Te in Bastos
Džong Sae Te je nekajkrat opozoril nase. Foto: Reuters

V prvem polčasu so imeli Brazilci jalovo premoč, nikakor jim ni uspelo resneje zapretiti. Na začetku nadaljevanja je Maiconu z lepim strelom iz mrtvega kota le uspelo zatresti mrežo. Elano je odločil srečanje, a Severna Koreja se ni predala. Dži Jun Nam je v predzadnji minuti dosegel častni zadetek. Zmaga Brazilije je popolnoma zaslužena, zelo očitna je bila premoč v posesti žoge (63:37). Tudi v strelih na vrata (26:11), v okvir gola (10:3) in v kotih (7:3) so bili južnoameriški prvaki precej boljši.

Korejci začeli pogumno
Tekma se je začela zelo živahno. Robinho je v polnem šprintu mimo treh igralcev prišel v kazenski prostor in podal do Ricarda Kakaja, ki pa ni mu uspelo streljati na vrata. Po 11 minutah so se Severni Korejci malce otresli pritiska. Glavni zvezdnik Džong Tae Se je z 12 metrov z desne strani streljal naravnost v Julia Cesarja, ki ni imel težav. Na drugi strani sta poskušala Elano in Robinho, a je bil obakrat na mestu vratar Ri Mjong Guk. Nekaj več dela je imel korejski čuvaj mreže ob koncu prvega polčasa, ko se je za strel od daleč z desne strani odločil Maicon, žogo je odbil v kot.
Za igralca tekme ste v MMC-jevem glasovanju izbrali Brazilca Robinha. Več o nagradni igri preberite tukaj.

Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.


Jalova premoč Brazilcev
Varovanci Carlosa Dunge si v prvem polčasu niso pripravili nobene 100-odstotne priložnosti. Veliko so poskušali s streli od daleč. V strelih na vrata je bilo po 45 minutah 3:2 za Brazilce, ki so imeli kar 65 odstotkov igralnega časa žogo v svojih nogah.
Maicon presenetil korejskega vratarja
Drugi polčas so Brazilci začeli precej bolj odločno. Ri Džun Il je v 50. minuti podrl Kakaja, Michel Bastos pa je s prostega strela z 22 metrov meril mimo vrat. Tri minute za tem je Robinho z desnico z diagonalnim strelom prav tako zgrešil gol. V 55. minuti je premoč kronal Maicon, ki je po podaji Elana z desne strani iz mrtvega kota zatresel mrežo. Z desno nogo je močno streljal in zadel malo mrežico, vratar Ri Mjong Guk ni pokril bližnje vratnice, pričakoval je podajo v sredino.
V videoposnetkh desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

Elano potrdil zmago favoritov
Po uri igre je Bastos močno streljal s 25 metrov, Ri Mjong Guk pa je žogo odbil. V 72. minuti je Robinho lepo podal v prazen prostor, vtekel je Elano in z diagonalnim strelom z desno nogo povišal na 2:0. V ponedeljek je praznoval 29. rojstni dan in z zadetkom si je kar sam priigral najlepše darilo. V naslednji minuti ga je zadovoljni Dunga vzel iz igre, zamenjal ga je Dani Alves.
Častni gol Severne Koreje
Brazilci so imeli popoln nadzor nad igro in vse je kazalo še na tretji gol. V predzadnji minuti je Džong Tae Se z glavo lepo zaposlil Dži Jun Nama, ki je z levico matiral Julia Cesarja. Za senzacijo je zmanjkalo časa, sodnikov podaljšek je bil dolg le dve minuti.
"Igrali so zelo obrambno. Na taki tekmi moraš imeti dobre živce. Če ne dosežeš gola hitro, ne smeš izgubiti glave. Naša zmaga je zaslužena, zdaj nam bo lažje. Že na naslednji tekmi se lahko prebijemo v osmino finala," je povedal najboljši igralec tekme Robinho.

V skupini G je bila popoldne že tekma med Slonokoščeno obalo in Portugalsko, na kateri ni bilo zadetkov.

Skupina G, Johannesburg, Ellis Park:
BRAZILIJA - SEVERNA KOREJA 2:1 (0:0)
54.331; Maicon 55., Elano 72.; Dži Jun Nam 89.

Brazilija: Cesar, Maicon , Lucio, Juan, Bastos, Melo ( 84./Ramires ), Silva, Elano ( 73./Alves), Kaka ( 78./Nilmar), Robinho, Fabiano.

Severna Koreja: Ri Mjong Guk., Ri Kvang Čon, Ča Jong Hjok, Pak Čol Džin, Ri Džun Il, Dži Jun Nam , Mun In Guk ( 80./Kim Kum Il), An Jong Hak, Pak Nam Čol, Hong Jong Džo, Džong Tae Se

Sodnik: Viktor KASSAI (MAD)

Lestvica:                           
BRAZILIJA 1 1 0 0 2:1 3
SLONOKOŠČENA OBALA 1 0 1 0 0:0 1
PORTUGALSKA 1 0 1 0 0:0 1
SEVERNA KOREJA 1 0 0 1 1:2 0