Matjaž Kek je tudi po treningu ustregel prošnji ene izmed novinark za pogovor. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek je tudi po treningu ustregel prošnji ene izmed novinark za pogovor. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska reprezentanca
Slovenska reprezentanca na začetku treninga. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič in Tim Matavž
Kek je znova preizkusil, kako se ujameta Milivoje Novakovič in Tim Matavž. Foto: MMC RTV SLO
Brunico
Plakat, ki označuje vstop v središče za trening z dvema igriščema in pol. Foto: MMC RTV SLO
Kek strnil vtise sredi priprav v Brunicu

“Igralcev nočem zavijati v vato, da se jih ne sme nihče dotakniti. Takšnega testa ne potrebujem,” je pred sobotno prijateljsko tekmo proti Südtirolu (17.00) jasen selektor Matjaž Kek.

Mariborčan, ki je na čelu slovenske nogometne reprezentance, se ne obremenjuje z morebitno ostrostjo tekmeca, ki se je letos uvrstil v italijansko tretjo ligo. Zanima ga le, da bodo pravi njegovi fantje. “Dovolj ostro gre že na treningih. Od Südtirola pričakujem trdo in disciplinirano igro, mi pa moramo odgovoriti še z večjo agresivnostjo in večjo disciplino,” je povedal Kek, preden se je natanko 24 ur pred prvim pravim preizkusom sprehodil na igrišče v Brunicu in oddelal še zadnji trening.
Dopoldne, ko so nogometaši počivali, so ga v nekoliko slabšo voljo spravili angleški in alžirski novinarji, ki naj bi s preveliko vnemo poskušali priti v hotel Majestic, kjer biva slovenska izbrana vrsta.

Verjetno bo kdo počival

Na sobotni tekmi želi videti predvsem, v kakšnem stanju so posamezniki, ki ga zanimajo. Zna se zgoditi, da ne bodo igrali vsi, a Kek o imenih nogometašev, ki bodo počivali, ni želel govoriti. S prizadevnostjo in motivom svojih varovancev je zadovoljen, želi pa si napredek v igri, ki jo hoče dvigniti na novembrsko raven.
“Mi iščemo to oziroma še kaj boljšega, čeprav je zelo težko, saj je izhodišče zdaj popolnoma drugačno. Do novembra smo bili skupaj tako avgusta kot septembra in oktobra, vmes pa so bile še tekme. Zdaj se bomo morali kar dobro potruditi, da bomo prišli na želeno raven,”
poudarja.

Misliti na ekipo
Na zadnjih treningih je Kek največ pozornosti namenil tehniki in taktiki. V petek popoldne so ob prijetnih 18 stopinjah Celzija (sonce je dobilo bitko z oblaki) znova trenirali vsi nogometaši. Večjih težav s poškodbami tako še naprej ni. 15 minut treninga je bilo med drugim namenjenih uigravanju akcij, nato pa so nogometaši igrali 20 minut na nekoliko zmanjšanem igrišču v igri 10 proti 10 brez vratarjev.
Kek je nekajkrat povzdignil glas in od igralcev zahteval, da morajo od zdaj naprej misliti predvsem na ekipo in ne več le nase. “Koncentracija, koncentracija, koncentracija,” je bil eden izmed poudarkov, ki jih je želel vcepiti igralcem.

Filekovič, Matič in Pečnik tokrat brez igre
Za “rdeče” so tokrat igrali Boštjan Cesar, Marko Šuler, Branko Ilič, Mišo Brečko, Aleksander Radosavljevič, Robert Koren, Dalibor Stevanovič, Valter Birsa, Tim Matavž in Milivoje Novakovič, za “bele” pa Matej Mavrič Rožič, Dejan Kelhar, Elvedin Džinič, Bojan Jokič, Rene Krhin, Andrej Komac, Mirnes Šišič, Andraž Kirm, Zlatko Dedič in Zlatan Ljubijankič.
Po koncu tega dela treninga sta se jima v zadnjih 15 minutah pridružila še vratarja Jasmin Handanovič (rdeči) in Aleksander Šeliga (beli). Zmagali so rdeči z 2:0. Suad Filekovič, Darjan Matič in Nejc Pečnik so na osrednjem igrišču, kjer bo v soboto tekma proti Südtirolu, posebej vadili proste strele.
Trening si je ogledal tudi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl.
Iz Brunica,

Kek strnil vtise sredi priprav v Brunicu