Parkirani avtobus slovenske reprezentance pred hotelom Majestic. Foto: MMC RTV SLO
Parkirani avtobus slovenske reprezentance pred hotelom Majestic. Foto: MMC RTV SLO

Slovenski nogometaši imajo v Brunicu res dobre razmere za delo. Od hotela Majestic, v katerem prebivajo, jih do igrišč za trening loči le nekaj minut hoje. Ali pa vožnje s kolesom.
Nekateri igralci se namreč na trening odpravijo kar z "biciklom", v petek so, denimo, to storili Samir in Jasmin Handanovič ter Matej Mavrič Rožič.
V kraju Riscone, ki leži nekoliko zunaj samega Brunica, so Kekovi varovanci v naravnem okolju našli prepotrebni mir. Pogled izpred hotela čez cesto objame severno pobočje Kronplatza in njegova smučišča. Iz neposredne bližine nogometnih igrišč, kjer je tudi manjši "živalski vrt", se pozimi številni smučarji vzpenjajo na vrh hriba, ki je Slovencem zelo dobro poznan.
Slovenski pečat
Prijazni gostitelji so lepo poskrbeli tudi za novinarje, ki se lahko ob spremljanju treningov okrepčajo z domačimi dobrotami (pršut, sir, sadje ...) in pijačo. Človek se počuti zelo domače - še posebej, ko izve, da je bila mati lastnice hotela, v katerem preživlja te dni, Slovenka, doma z Jesenic. Vitrino v recepciji krasi množica spominkov na priprave moštev, ki se poleti pogosto mudijo v tem koncu Dolomitov. Med njimi sta tudi italijanska nogometna velikana Inter in Roma.
Nogometna zveza Slovenije se je gostiteljem, ki so pod svojo streho sprejeli del slovenskih novinarjev, zahvalila z majhno zastavico z njenim znakom, kozarčkom in rogačem, ki pred seboj vali nogometno žogo. "Keeping the ball rolling in Africa (Žogo še naprej valimo tudi v Afriki, op. a.)," piše na podstavku pod njim. Naj jo valijo čim dlje ...
Iz Brunica