Trening je minil v sproščenem vzdušju. Foto: MMC RTV SLO
Trening je minil v sproščenem vzdušju. Foto: MMC RTV SLO
Program
Program za soboto. Foto: MMC RTV SLO
Zlatan Ljubijankič
Zlatan Ljubijankič bi proti Alžiriji kaj lahko začel od prve minute. Foto: MMC RTV SLO

Tudi danes je treniralo vseh 23 članov slovenske reprezentance, selektor Matjaž Kek pa je po dobre pol ure trening znova zaprl za javnost. Še naprej je v ekipi veliko dobre volje, s katero fantje premagujejo nervozo pred svojim premiernim nastopom na svetovnem prvenstvu. Vsi so zdravi. V Polokwaneju bodo nastanjeni v hotelu Garden Court, ki je uradni hotel Mednarodne nogometne zveze in v katerem bodo ob gostovanju v tem mestu bivali tudi Argentinci.
"Dober rezultat bo samo zmaga"
Stadion na nedeljski tekmi proti Alžircem (13.30) naj bi bil poln. Na tribunah bo nekaj sto slovenskih navijačev in od štiri do pet tisoč alžirskih. Po srečanju se bodo slovenski nogometaši z letalom takoj vrnili v Johannesburg, kjer bodo pristali ob 19.30. V ponedeljek bodo za nekaj časa pozabili na nogomet z obiskom levjega parka.
"Vsi že komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Priprave se že malo vlečejo, samozavest pa je na najvišji mogoči ravni. 100-odstotno smo pripravljeni na to tekmo, dober rezultat bo samo zmaga," je na novinarski konferenci po današnjem treningu povedal Zlatan Ljubijankič, ki ne čuti več nobenih bolečin po udarcu v zadnjično mišico prejšnji petek na prijateljskem srečanju proti Novi Zelandiji.
Trening se je razmeroma hitro končal, saj so reprezentanti "želeli" čim prej v hotel, kjer so si skupaj ogledali otvoritveno tekmo med Južnoafriško republiko in Mehiko. Nogometaši so se ogrevali z igranjem "pepčka", pri katerem so kazenske sklece največkrat delali branilci, lahkim tekom, preizkusili pa so se tudi v "nogometnem tenisu oziroma odbojki".
V Johannesburg je prispel tudi nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl.
Jahia si je poškodoval gleženj
Če v slovenski izbrani vrsti nimajo težav s poškodbami, pa je nekoliko drugače v alžirski. Proti koncu dopoldanskega treninga si je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP levi gleženj poškodoval Antar Jahia, ki mu je selektor zaupal kapetanski trak, potem ko se je zaradi slabe forme odrekel Jazidu Mansuriju. Iz alžirskega tabora - v Polokwaneju bodo trenirali v soboto ob 13.30 - so sporočili, da ima le 50 odstotkov možnosti za nedeljski nastop. Rafika Djebbourja po četrtkovi poškodbi noge ne bo v ekipi.
Sodniki iz Srednje Amerike
Znano je, da bo glavni sodnik nedeljske tekme Carlos Batres iz Gvatemale, potem ko se je prvotno predvideni Čilenec Pablo Pozo poškodoval in zapustil Južno Afriko. Njegova pomočnika bosta Leonel Leal iz Kostarike in Carlos Pastrana iz Hondurasa.

Iz Johannesburga,