Enrique Vera se je takole veselil tretjega reprezentančnega gola. Foto: Reuters
Enrique Vera se je takole veselil tretjega reprezentančnega gola. Foto: Reuters
Christian Riveros
Christian Riveros je bil drugi veliki paragvajski junak. Foto: Reuters
Roque Santa Cruz
Roque Santa Cruz je poživil paragvajsko igro v napadu. Foto: Reuters

Tekmo drugega kroga skupine F pred sramotno praznim stadionom (26.643 gledalcev) v Bloemfonteinu je odločil Enrique Vera, Cristian Riveros pa potrdil zasluženo zmago Južnoameričanov. Zdaj so na vrhu skupine s skoraj idealnim izhodiščem pred zadnjo tekmo z Novo Zelandijo za osmino finala.

Za igralca tekme ste v MMC-jevem glasovanju izbrali Enriqueja Vero (69 %). Več o nagradni igri preberite tukaj.

Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.


Eleganten zaključek Vere

Vera je kronal živahnejši začetek Paragvaja, ko mu je v 27. minuti med dvema nasprotnima branilcema lepo podal Lucas Barrios, 31-letni vezist pa je z zunanjim delom stopala svoje desnice elegantno z 12 metrov spodkopal žogo in povedel Južnoameričane v vodstvo. Po akciji iz prekinitve je v 86. minuti Riveros zadel z močnim strelom z roba kazenskega prostora po podaji Paula Da Silve.

Mucha na začetku izvrstno razpoložen
Paragvajski napad je močno poživil zvezdnik Manchester Cityja Roque Santa Cruz, ki se je v začetno enajsterico vrnil po poškodbi mišice. Že v četrti minuti je streljal v zgornji desni okvir slovaških vrat, a je Jan Mucha žogo odbil. V 20. minuti je s strelom po tleh poskusil Riveros, a je bil Mucha znova na mestu. Santa Cruz je v 39. minuti zapravil še eno lepo priložnost, vendar je Mucha diagonalni strel izvrstno ubranil.

V videoposnetkih desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

Slovakov majhno število gledalcev najbrž ne motivira
V drugem polčasu je ekipa Gerarda Martina uspešno branila vodstvo, omrtvila igro Slovakov, ki so prevzeli premoč pri posesti žoge, vendar do nevarnega strela Roberta Vittka v sodnikovem podaljšku ostali brez nevarnega zaključka. To je bil tudi edini njihov strel v okvir vrat. Morda je razlog nove slabe predstave slovenskih tekmecev iz evropskih kvalifikacij znov slab obisk ene od njihovih tekem: prvo z Novo Zelandijo si je na stadionu ogledalo le nekaj več kot 23.000 gledalcev.

Vera: V zadnjo tekmo kot v finale
Vera je po akciji in podaji Santa Cruza z desne strani v 72. minuti še enkrat z glavo nevarno zapretil, vendar je žoga za las zletela mimo vrat. "Bila je sijajna tekma. Zadeli smo in mislim, da smo blizu osmini finala. Mislim, da nam lahko uspe. Naslednjo tekmo bomo odigrali kot finale. Bilo je težko, vendar nismo obupali," je po tekmi dejal Vera, tudi igralec tekme po vašem izboru(39 %).

Skupina F, 2. krog, danes, Bloemfontein:

SLOVAŠKA - PARAGVAJ 0:2 (0:1)
26.643; Vera 27., Riveros 86.

Slovaška: Mucha, Pekarik, Škrtel, Durica , Štrba, Weiss , Kozak, Salata ( 83./Stoch), Hamšik, Vittek, Šestak ( 70./Hološko).

Paragvaj: Villar, Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel, Vera ( 88./Barreto), Caceres, Riveros, Santa Cruz, Valdez ( 68./Torres), Barrios ( 82./Cardozo).

Sodnik: Eddy Maillet (Sejšeli)

ITALIJA - NOVA ZELANDIJA 1:1 (1:1)
39,299; Iaquinta 29./11-m; Smeltz 7.

Lestvica:
PARAGVAJ 2 1 1 0 3:1 4
ITALIJA 2 0 2 0 2:2 2
N. ZELANDIJA 2 0 2 0 2:2 2
SLOVAŠKA 2 0 1 1 1:3 1