Dennis Rommedahl je mojstrsko zatresel mrežo. Foto: Reuters
Dennis Rommedahl je mojstrsko zatresel mrežo. Foto: Reuters
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je izkoristil veliko napako Christiana Poulsena. Foto: Reuters
Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner je izenačil na 1:1 po lepi akciji Kjära in Rommedahla. Foto: Reuters

Štirikratni afriški prvaki so imeli velike načrte, a proti Japonski (0:1) in Danski niso pokazali dovolj, zadnjo tekmo z Nizozemsko bodo odigrali le še za čast. Varovanci Mortena Olsna se bodo v četrtek za drugo mesto v skupini E pomerili z Japonsko, ki ji za napredovanje v osmino finala zadostuje že remi.

Za najboljšega igralca tekme ste v MMC-jevem glasovanju izbrali Samuela Eto'oja (37 %). Več o nagradni igri preberite tukaj.

Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.


Eto'o rutinsko kaznoval neumnost Poulsena
Dennis Rommedahl
je v sedmi minuti prodrl po desni strani in močno streljal, žoga je zletela kakšen meter prek vrat. Tri minute pozneje je neverjetno napako naredil Christian Poulsen. Na robu svojega kazenskega prostora je izgubil žogo proti Pierru Weboju, ki je v sredini lepo našel Samuela Eto'oja. Zvezdnik Interja je popolnoma neoviran z desnico poslal žogo v mrežo.

V videoposnetkih desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

Kjär zrežiral gol Bendtnerja
Danci so se po šoku hitro zbrali. Najprej je zapretil Jesper Gronkjär. V 33. minuti je Simon Kjär z izjemno dolgo podajo s svoje polovice na desni strani našel Rommedahla. Vezist je podal pred vrata, kjer je vtekel Nicklas Bendtner in s šestih metrov brez težav matiral Hamidouja Souleymanouja.
Eto'o le v vratnico
Igra se je popolnoma razživela. Tri minute pred odmorom je Alex Song izgubil žogo pred svojimi vrati, v nadaljevanju akcije je Jon Dahl Tomasson streljal na prazna vrata, a je pred golovo črto žogo odbil branilec Sebastian Bassong. V nasprotni akciji je Eto'o z roba kazenskega prostora stresel vratnico, tik pred odmorom pa je bil nenatančen še Achille Emana.

Izjemna samostojna akcija Rommedahla
Na začetku nadaljevanja so imeli Kamerunci rahlo terensko premoč, vendar sta si Eto'o in njegov partner v napadu Pierre Webo pripravila le nekaj polpriložnosti. V 61. minuti je imel Rommedahl na desni strani veliko časa. Benoit Assou-Ekotto se je prepozno vrnil v obrambo. Lepo je v kazenskem prostoru preigral rezervista Jeana Makouna in z lepim diagonalnim strelom z levo nogo zadel malo mrežico.
Napadi Kameruna niso obrodili sadov
Danska samozavest je naraščala in Tomasson bi lahko v 72. minuti odločil tekmo, saj je bil popolnoma sam pred Souleymanoujem, ki pa je njegov strel odbil. Kamerunski selektor Paul Le Guen je v zadnjih 20 minutah poslal v igro še dodatnega napadalca Mohameda Idrissouja. 12 minut pred koncem je nevaren prodor Emenaja ustavil vratar Thomas Sörensen. Vincentu Aboubakarju je v 83. minuti po silovitem strelu veselje preprečila glava Christiana Poulsena, ki ga je žoga zadela in za nekaj minut položila na tla.
Le Guen ne razmišlja o odstopu
"Mislim, da sem že proti Japonski v začetno enajsterico uvrstil najboljše nogometaše. Ničesar ne obžalujem, zato ne bom odstopil s selektorskega mesta," je po grenkem porazu povedal Le Guen.

Skupina E, Pretoria:
KAMERUN - DANSKA 1:2 (1:1)
38.074; Eto'o 10.; Bendtner 33., Rommedahl 61.

Kamerun: Souleymanou, Mbia , Bassong ( 73./Idrissou), Nkoulou, Assou Ekotto, Geremi, Enoh ( 46./Makoun), A. Song, Emana, Webo ( 79./Aboubakar), Eto'o .

Danska: Sörensen , Agger, Kjär , Jacobsen, S. Poulsen, C. Poulsen, Jörgensen ( 46./D. Jensen), Gronkjär ( 67./ Kahlenberg), Rommedahl , Tomasson ( 86./J. Poulsen), Bendtner .

Sodnik: Jorge LARRIONDA (Urugvaj)

NIZOZEMSKA - JAPONSKA 1:0 (0:0)
Sneijder 53.

Lestvica:                           
NIZOZEMSKA 2 2 0 0 3:0 6
JAPONSKA 2 1 0 1 1:1 3
DANSKA 2 1 0 1 2:3 3
KAMERUN 2 0 0 2 1:3 0