Wayne Rooney po dveh tekmah letošnjega prvenstva še ni zadel. Foto: EPA
Wayne Rooney po dveh tekmah letošnjega prvenstva še ni zadel. Foto: EPA

Po remiju 0:0 v Cape Townu so bili angleški navijači jezni in so svoje nogometaše z igrišča pospremili z žvižgi. Eden od njih je bil očitno še posebej "pogumen", izmuznil se je varnostnikom in prišel prav do igralcev. Po nekaj besednih grožnjah so ga angleški varnostniki hitro odstranili.

"To je nesprejemljivo. Še sreča, da se ni zgodilo kaj hujšega. Upam, da bo Fifa prevzela odgovornost za incident," je bila ogorčena angleška nogometna zveza (FA), ki pričakuje, da bo v sredo v Port Elizabethu varnost popolna, ko bo Anglija igrala odločilno tekmo za preboj v osmino finala proti Sloveniji.

V garderobi sta bila nekaj minut prej tudi člana kraljeve družine, princa William in Harry.

Wayne Rooney, ki ne najde poti do mreže, se je cinično odzval na žvižge s tribun. Ko je zapuščal igrišče, je pogledal v kamero in rekel: "Lepo je videti svoje navijače, ko te izžvižgajo, to je res prava podpora!" (video).

Napadalec se je za svoje početje medtem opravičil. "Ni prijetno, če ti navijači žvižgajo. Menim, da bi nas morali podpirati tudi, ko nam ne gre. Sam lahko rečem, da za Anglijo nastopam z velikim srcem, težko bi imel večjega. Zato menim, da si žvižgov ne zaslužim, je pa res, da se ne bi smel tako obnašati. Zato se tudi opravičujem," je dejal Rooney, ki je navijače pozval, da reprezentanci vendarle stojijo ob strani. "Najbolj pomembno je, da stopimo skupaj, premagamo Slovenijo in se uvrstimo v osmino finala. Na tekmi proti Slovencem bomo potrebovali podporo kot še nikoli doslej."