Nogometaši Corinthiansa slavijo drugi naslov svetovnih klubskih prvakov v zgodovini. Z dvema lovorikama se lahko pohvali le še Barcelona. Foto: Reuters
Nogometaši Corinthiansa slavijo drugi naslov svetovnih klubskih prvakov v zgodovini. Z dvema lovorikama se lahko pohvali le še Barcelona. Foto: Reuters
Paolo Guerrero
Paolo Guerrero se je takole veselil edinega zadetka na tekmi. 28-letni perujski napadalec, ki je nekdaj igral tudi za nemškega velikana Bayern iz Münchna, je z edinim zadetkom odločil tudi polfinale proti Al Ahlyju. Foto: Reuters
Emerson in David Luiz
Emerson je v prvem polčasu stresel vratnico. Foto: Reuters
Chelsea z Japonske brez superpokala

Chelsea.

Odločilni trenutek je bil v 69. minuti, ko je z glavo edini gol na tekmi dosegel Paolo Guerrero. Gary Cahill je odbil strel Danila, a je bil perujski napadalec po skoku najbližje žogi. Evropski prvaki so nato neuspešno pritisnili proti nasprotnikovim vratom. Fernando Torres se je štiri minute pred koncem v novi veliki priložnosti v drugem polčasu sam znašel pred nasprotnim vratarjem Cassiem, a meril točno vanj. Po strelu španskega napadalca v 92. minuti je žoga le končala v brazilski mreži, a je bil Torres v prepovedanem položaju.

Rafa še bolj nepriljubljen med klubskimi navijači
To je nov hud udarec za Londončane, ki so kot prvi branilec naslova iz Lige prvakov izpadli že po skupinskem delu, zdaj pa so prvo evropsko moštvo po petih letih, ki je izgubilo finale klubskega svetovnega prvenstva. Med drugim ga je leta 2010 z Interjem osvojil tudi njihov zdajšnji trener Rafa Benitez, ki pa je po neuspehu na Japonskem postal med navijači še bolj nepriljubljen.

Cassio igralec turnirja, tudi v finalu briljanten
Za Corinthians je to drugi naslov, prvi po letu 2000, ko so v finalu po enajstmetrovkah porazili moštvo Vasco da Gama. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Cassio, ki je tudi v finalu nekajkrat briljantno posredoval. "To je neverjeten občutek. Prinesti zmago tolikim našim navijačem, ki so prispeli sem, je neverjetno," je po zmagi dejal še en veliki junak Guerrero. Na tekmi je bilo približno 15.000 brazilskih navijačev.

Chelsea prevladoval že v prvem polčasu
Chelsea je imel tudi v prvem delu nekaj več od igre, a so bili Brazilci konkretnejši. Na trenutke so zlahka prebijali angleško obrambo in v 34. minuti po akciji Guerrera ter strelu Emersona zadeli tudi vratnico. Na drugi strani je bil v 39. minuti z lepo odmerjenim strelom nevaren Moses, a je Cassio s skrajnimi močmi strel odbil. V osmi minuti je Cassio sijajno ubranil tudi poskus Cahilla z bližine. Chelsea je imel 58 odstotkov časa posest žoge, prav tako je prevladoval v strelih na gol (9:5) in v okvir vrat (4:1). Na koncu je bilo razmerje v strelih na gol 14:9, v strelih v okvir vrat pa 6:2 za modre iz Londona.

Corona in Delgado prinesla 3. mesto Monterreyju
V tekmi za tretje mesto je Monterrey premagal Al Ahly z 2:0. Za Mehičane, klubske prvake prvenstva Concacaf, sta bila uspešna Jesus Corona, ki je zadel v tretji minuti, Cesar Delgado pa je po protinapadu končni izid postavil v 66. minuti. Monterrey je šele drugi mehiški klub, ki je v tem tekmovanju zasedel tretje mesto.

FINALE (Jokohama):
CORINTHIANS - CHELSEA 1:0 (0:0)
Guerrero 69.
RK: Cahill 90./Chelsea

Corinthians: Cassio, Alessandro, Chicao, Paulo Andre, Fabio Santos, Ralf, Paulinho, Emerson ( 91./Wallace), Danilo, Jorge Henrique , Guerrero ( 87./Martinez).

Chelsea: Čech, Ivanović ( 83./Azpilicueta), Cahill , Luiz , Cole, Ramires, Lampard, Moses ( 72./Oscar), Mata, Hazard ( 87./Marin), Torres.

ZA 3. MESTO:
Al Ahly - MONTERREY 0:2 (0:1)
Corona 3., Delgado 66.

POLFINALE:

Al Ahly (EGP) - CORINTHIANS 0:1 (0:1)
Guerrero 30.

Monterrey (MEH) - CHELSEA 1:3 (0:1)
Nigris 90.; Mata 17., Torres 46., Chavez 48./ag

Chelsea z Japonske brez superpokala