Brane Florjanič se bo še posebej zavzemal za boljšo infrastrukturo. Foto: MMC RTV SLO
Brane Florjanič se bo še posebej zavzemal za boljšo infrastrukturo. Foto: MMC RTV SLO


Združenje klubov 1. slovenske nogometne lige bo tudi v prihodnjih štirih letih vodil zdajšnji predsednik Brane Florjanič. Delegati so mu na volilni skupščini v Domžalah zaupali še četrti mandat zapored. Svoji funkciji v združenju sta zadržala tudi podpredsednik Stane Oražem (predsednik Domžal) in vodja nadzornega odbora Branko Bakaršič (podpredsednik Primorja).

Poskrbeti je treba za trženje in navijače
"V Domžalah smo imeli tudi neformalno druženje, kjer smo skušali oceniti, kakšne korake oziroma poteze potegniti v prihodnje. Vsekakor je treba izboljšati trženje tako celotne lige kot tudi posameznih segmentov, za popularizacijo nogometa se moramo bolj posvetiti tudi zakonodaji glede navijačev. Namreč, če hočemo, da bo nogometna tekma družinski dogodek, potem mora biti na stadionih poskrbljeno za varnost vseh. Vsak klub naj bi imel direktorja trženja, vodjo službe za stike z javnostmi in tako naprej," je poudaril Florjanič, ki se veseli, da bodo štirje stadioni v prihodnjih štirih letih dobili umetno razsvetljavo (zaenkrat imajo največ možnosti zanjo v Kopru, Lendavi in na Ptuju).

Superpokal Slovenije pod okriljem Združenja
Pred spomladanskim delom sezone v Prvi Ligi Telekom Slovenije si želijo povečati tržni izkupiček prvoligaškega tekmovanja, še izboljšati delo z mladimi in posodobiti infrastrukturo. Združenje, ki je v zadnjem obdobju izboljšalo odnose z Nogometno zvezo Slovenije, v naslednjih treh letih organiziralo tudi tekme za slovenski superpokal.

C. R.