Ronaldo se je poslovil v družbi sinov Ronalda in Alexa. Foto: EPA
Ronaldo se je poslovil v družbi sinov Ronalda in Alexa. Foto: EPA

34-letni napadalec se je sicer upokojil že februarja, zdaj pa mu je reprezentanca pripravila poslovilno tekmo. Ronaldo je igral zadnjih 15 minut prvega polčasa, ko je zamenjal edinega strelca Freda.

Zapravil vse tri priložnosti za zadnji gol
Soigralci so mu v četrt ure pripravili tri izjemne priložnosti, da bi se poslovil z zadetkom, a je bil v vseh primerih nenatančen. Že več mesecev ni treniral, zato se je po igrišču komaj premikal. "Oprostite," je odet v brazilsko zastavo nagovoril gledalce in nadaljeval: "Imel sem lepe priložnosti, da zabijem gol na zadnji tekmi, a mi to žal ni uspelo. Lahko se vam le zahvalim za vso podporo, ki sem jo bil deležen na svoji poti. Iskrena hvala vsem!"

Kralj strelcev na svetovnih prvenstvih
Nogometni navdušenci so v dobrem desetletju in pol res lahko uživali v mojstrovinah "edinega pravega Ronalda", kot je eden od njegovih mnogih vzdevkov. Osvojil je dva naslova svetovnega prvaka, s 15 zadetki pa je tudi najboljši strelec vseh časov na svetovnih prvenstvih.

Igral za same evropske velikane
"Il Fenomeno" je branil barve obeh španskih gigantov (Barcelona in Real) ter obeh milanskih velikanov (Milan in Inter). Čeprav je v Evropi igral kar 14 let v samih vrhunskih ekipah, je osvojil "le" dva naslova državnega prvaka - oba v dresu Reala (2003, 2007). S PSV-jem in Barcelono je osvojil domači pokal, z Interjem pa Pokal Uefa.